Volledig scherm
De winnaars van de Battumse Kwis. © FOTO HISSINK

Brannie wint met branie

Ga er maar aan staan: meer dan 11.000 antwoorden controleren op 'goed of fout’ of  'een klein beetje goed of fout’.  Dat komt er op een jury af als er maar liefst 114 teams meedoen aan de Battumse Kwis. Hanny Biemolt: ,,Het is een enorm grote, maar wel leuke klus. We beginnen al in het voorjaar allemaal uit te kijken naar geschikte vragen.’’ Harrie van de Wal, één van de andere organisatoren: ,,En dan nog gebeurt het, zoals ook dit jaar een aantal keren, dat er ook een tweede of zelfs derde goede antwoord mogelijk is. Dan moet je daarna dat weer voor ieder geval corrigeren.’’

Alle inzendingen zijn drie keer gecontroleerd en de laatste tien kanshebbers voor de prijzen nog eens door drie verschillende personen. Er is bij de correctie ook heel wat afgelachen. Op de vraag de verzorginsgsplaatsen binnen Bathmen langs de A1 te noemen heeft Team Poekie alle horecagelegenheden in Bathmen genoemd en Team Kerkmars de zorginstellingen, waaronder ’t Dijkhuis. Op de vraag waarvoor een in de Dorpskerk dichtgemetseld gat had gediend kwamen antwoorden als 'vondelingenluik', 'klokkenluidersgat', 'Besloten Club' binnen. Het juiste antwoord was dat via dit gat vroeger mensen met besmettelijke ziektes toch de preek mochten volgen.

In een stampvol Boode zagen honderden Bathmenaren gisteren onder meer via schermen in de zaal de uitslag verschijnen. Team Brannie won glorieus, gevolgd door de Bathmense Courant op de tweede plek en de Knooiers op de derde plaats. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

  • Ja, het is een echte topboom! (86%)
  • Hij kan er zeker mee door. (6%)
  • Deventer verdient een mooier exemplaar. (4%)
  • Deze boom is het aanzien niet waard. (4%)
3512 stemmen