Volledig scherm
De Wilhelminafontein wordt vandaag als eerste ingepakt voor het project Voorstad Verbindt © Bas Klaassen

Brink in Deventer versierd met kilometers rood-gele sjaal; fontein hoeft het niet koud te krijgen

In Voorstad-Oost zijn ze al drie jaar lang aan het breien aan een kilometers lange rood-gele sjaal. De komende dagen wordt de Brink daarmee helemaal ingepakt. 

Woensdag is eerst de Wilhelminafontein aan de beurt, donderdag worden de torens van De Waag helemaal ingepakt. Ook de lantaarnpalen en het standbeeld van Albert Schweitzer hoeven het niet koud te krijgen. De grote inpakactie is mede in het kader van de viering van het 1250-jarig bestaan van Deventer.

Uiteindelijk willen de Voorstedelingen een sjaal van 3,3 kilometer breien, precies de omtrek van hun wijk. Daarom én om de rest van de stad te ontmoeten, staan ze iedere dag van 15.00 tot 21.00 met een breihuisje voor de zaak van Bussink Koek. Droom is om in die week 1250 Deventenaren te ontmoeten en ze te verleiden allemaal een stukje te breien. 

Op zondagmiddag 20 mei zijn de breiende dames van Voorstad gastvrouw bij een blind date lunch op de Brink. Daarvoor nodigen ze vijftig nieuwe en vijftig geboren en getogen Deventenaren uit. Op maandagmiddag 21 mei zorgen de Voorstadbewoners dat de Adelaar zich losmaakt uit het wapen van de stad. Een reusachtige gebreide adelaar loopt dan om 14.00 uur een ereronde door ‘de huiskamer van de stad' en zal zijn vleugels uitslaan op de ingepakte Brink.

  1. VVD Deventer wil inzicht in financiën voordat besluit over Viking valt

    VVD Deventer wil inzicht in financiën voordat besluit over Viking valt

    Of de keus nu valt op doorgaan met de Viking of juist stoppen, eerst moet duidelijk zijn wat de feiten en harde cijfers zijn, betoogt Bas Donkers (VVD). Het raadslid van de grootste oppositiepartij heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd meer inzicht te geven in de financiën van dit rampendossier. Volgens de VVD is de Viking technisch en politiek een stuurloos schip. ,,We hebben meer inzicht nodig om een betere koers te bepalen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

  • Ja, meteen!! (43%)
  • Nee, lekker laten staan!! (23%)
  • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4322 stemmen