Volledig scherm
PREMIUM
De kruising van de Brinkgreverweg met de Handelskade en Gedempte gracht. De Brinkgreverweg was tussen 2015 en 2018 de onveiligste weg van Deventer. Cijfers van na de herinrichting zijn nog niet beschikbaar. © FOTO HISSINK

Brinkgreverweg was afgelopen jaren gevaarlijkste weg van Deventer

De Brinkgreverweg was de afgelopen jaren de meest onveilige weg van de gemeente Deventer. Ook het Emmaplein, Noorderplein en de Dorpsstraat in Diepenveen staan in de top-10 van onveilige wegen. Dat blijkt uit een ranglijst op basis van nieuwe ongevallencijfers. 

De Brinkgreverweg staat op de tiende plek van de gevaarlijkste wegen van Oost-Nederland in de jaren 2015 tot en met 2018. Het gaat vooral om het eerste deel van de Brinkgreverweg, van Leeuwenbrug tot aan de Ceintuurbaan. Tussen 2015 en 2018 gebeurden daar 19 ongevallen, daarbij raakte zes keer iemand gewond. Ondanks het hoge aantal ongevallen, blijkt het volgens de cijfers met de snelheid mee te vallen op de Brinkgreverweg. 

Ook de kruising van de singel met Leeuwenbrug staat in de top tien onveiligste wegen van de gemeente Deventer. Er vielen op de tien gevaarlijkste wegen van Deventer in de periode 2015-2018 geen dodelijke slachtoffers.

Herinrichting

Beide verkeerstrajecten gingen de afgelopen jaren uitvoerig op de schop. Zo is sinds dit jaar de ‘knik’ uit het Churchillplein (de kruising van Handelskade en Brinkgreverweg) en is het eerste deel van Brinkgreverweg opnieuw ingericht. Het deel van die weg tot de kruising met de Van Oldenielstraat ligt nu open wegens werkzaamheden. 

De effecten van die werkzaamheden zijn (nog) niet in de ongevallencijfers te zien, die gaan tot en met 2018. Of de aanpassingen de veiligheid hebben verbeterd, valt daarom nog niet te zeggen. De gemeente Deventer was vrijdag nog niet in staat om op de nieuwe ongevallencijfers te reageren. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer