De kruising van de Brinkgreverweg met de Handelskade en Gedempte gracht. De Brinkgreverweg was tussen 2015 en 2018 de onveiligste weg van Deventer. Cijfers van na de herinrichting zijn nog niet beschikbaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De kruising van de Brinkgreverweg met de Handelskade en Gedempte gracht. De Brinkgreverweg was tussen 2015 en 2018 de onveiligste weg van Deventer. Cijfers van na de herinrichting zijn nog niet beschikbaar. © FOTO HISSINK

Brinkgreverweg was afgelopen jaren gevaarlijkste weg van Deventer

De Brinkgreverweg was de afgelopen jaren de meest onveilige weg van de gemeente Deventer. Ook het Emmaplein, Noorderplein en de Dorpsstraat in Diepenveen staan in de top-10 van onveilige wegen. Dat blijkt uit een ranglijst op basis van nieuwe ongevallencijfers. 

 1. Alweer geen paasvuurwedstrijd in Holtense buurtschappen: ‘Een prachtige traditie staat onder druk’
  PREMIUM

  Alweer geen paasvuur­wed­strijd in Holtense buurtschap­pen: ‘Een prachtige traditie staat onder druk’

  Marc Oostenenk was 13 jaar toen hij toetrad tot het gilde der poasboakebouwers in Espelo. Slepen met snoeihout. Opgewonden toekijken als de hens er in gaat en een paasvuur ontstaat zonder weerga. De warme, oranje gloed van de vlammen op de wangen. Marc is nu 21 jaar en ‘chef hout’ van de paasvuurbouwers uit de Holtense buurtschap. Hij is een chef zonder werkplek: voor het derde jaar op rij is de paastraditie geschrapt. ,,Je voelt de animo afnemen. En dat is doodzonde.’’
 2. 
‘Deventer Overlevers’ gaan Asscher missen: ‘Eindelijk iemand die écht luisterde naar zorgen van werkende Nederlander’
  PREMIUM

  ‘Deventer Overlevers’ gaan Asscher missen: ‘Eindelijk iemand die écht luisterde naar zorgen van werkende Nederlan­der’

  Ze noemden zich de Deventer Overlevers. Mannen van eind 50, begin 60, al vanaf hun jonge tienerjaren aan het werk, maar desondanks weinig te makken. En als ze, op hun tandvlees, hun pensioen halen, nog op een houtje moeten bijten. Door Lodewijk Asscher werden ze landelijk nieuws. ,,Hij was oprecht, en gebruikte ons niet voor eigen politiek gewin.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Kabinet valt. Einde Rutte III is feit wegens toeslagenaffaire
  Play

  Kabinet valt. Einde Rutte III is feit wegens toeslagen­af­fai­re

Deventer