Volledig scherm
Bij de toegang tot het parkeerterrein van GA Eagles ontstonden de problemen tussen de Bazoers en supporters. foto ronald hissink

Broer Bazoer moet excuses maken aan jonge Go Ahead-fan

DEVENTER- Irchandly Bazoer, de broer van Ajax-middenvelder Riechedly Bazoer, wordt niet strafrechtelijk vervolgd voor het bijna aanrijden van van een jonge Go Ahead Eagles-fan.

Persoonlijke excuses
Voorwaarde is wel dat hij in een persoonlijk gesprek zijn excuses maakt aan de 16-jarige jongen. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Ingesloten
Na de thuiswedstrijd van GoAhead Eagles tegen Ajax kwamen Irchandly Bazoer en zijn neef met hun Mercedes in een stoet naar huis vertrekkende Go Ahead Eagles-supporters terecht. Bazoer en zijn neef stapten uit toen volgens hen door de supporters tegen de auto werd getrapt. Ze werden ingesloten door een menigte, waarbij volgens getuigen werd geduwd en getrokken. De neef rende daarop hard naar het hoofdgebouw van het stadion.

Bedreigd
Bazoer voelde zich dusdanig bedreigd dat hij vol gas door de woedende menigte wegreed. Terwijl hij wegstoof uit de Vetkampstraat reed hij bijna een zestienjarige jongen aan, die volgens zijn vader nog net door hem voor de aanstormende Mercedes kon worden weggetrokken. Dat de Amsterdammer niet vervolgd wordt voor poging tot zware mishandeling, komt volgens OM-woordvoerder MarjonHaarman onder meer omdat niet aangetoond kan worden dat hij de jonge fan daadwerkelijk heeft zien staan.

Aangiftes
Het incident leidde tot aangiftes over en weer: de jonge Go Ahead-fan deed aangifte van poging tot zware mishandeling tegen Bazoer, Bazoer op zijn beurt deed aangifte tegen de supporters die hem belaagden. Die hoeven niet te vrezen voor vervolging, omdat ook na getuigenverhoren hun identiteit onbekend bleef.Van het incident zijn geen videobeelden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer