Volledig scherm
PREMIUM
Actie bij de gevangenis waar Ernest louwes op dat moment gevangen zat. © FBF

Broer van vermoorde weduwe Wittenberg reageert op film Deventer moordzaak: ‘Weer door een hel’

De geruchtmakende Deventer Moordzaak is weer springlevend. Niet alleen wordt een film gemaakt over de moord op de weduwe Jacqueline Wittenberg, ook zit het onderzoek naar heropening van de zaak in de afrondende fase. Bij nabestaanden slaat de verfilming in als een bom. ,,Ons leven staat weer op z’n kop’’, reageert Kees Willemen (75), de broer van het slachtoffer.

Kees Willemen is er kapot van. Na twintig jaar wilde hij de moord op zijn zus eindelijk achter zich laten. ,,Dat de hele zaak door de film weer naar boven komt, vind ik verschrikkelijk. We gaan weer door een hel" Namens de kleine kring van nabestaanden rond Wittenberg voerde hij altijd al het woord in de moordzaak. ,,Ons leven staat weer op zijn kop.”

Driekwart jaar geleden is Willemen benaderd door filmproducent Joram Willink, die van plan was om een film te maken van de Deventer moordzaak. ,,Ik heb lang nagedacht of ik daar bij betrokken wilde zijn. Uiteindelijk heb ik ‘nee' gezegd. We willen verder met ons leven. Alles komt nu weer boven.”

  1. Overlevers houden hun eigen 
pensioenmanifestatie in Deventer
    PREMIUM
    video

    Overlevers houden hun eigen pensioen­ma­ni­fes­ta­tie in Deventer

    Actie, en wel in hun eigen stad. Niks naar Arnhem of Den Haag om te protesteren zoals de rest van Nederland. Ze zijn niet voor niets de Deventenaren die alle discussie aanzwengelen. Die bij Lodewijk Asscher aan tafel zitten. Geen haar op hun hoofd die er aan denkt om elders actie te voeren. Dus staan ze samen met tientallen anderen op het Grote Kerkhof. Alwaar de linkse politici het hartgrondig met ze eens zijn: het is genoeg geweest.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer