Volledig scherm
De auto is gestolen op de parkeerplaats bij de supermarkt aan de Zwaluwenburg in Deventer. © Google Maps

Brutale autodiefstal in Deventer: man trekt vrouw achter stuur vandaan en rijdt weg

Een 67-jarige vrouw is donderdag in Deventer licht gewond geraakt doordat ze door een man uit haar auto is getrokken. De 38-jarige man uit Deventer ging er vervolgens met de auto vandoor en is een paar uur later aangehouden door de politie.

De vrouw uit Deventer wilde donderdag rond 18.45 uur in haar auto stappen op een parkeerplaats aan de Zwaluwenburg. Haar deur werd opengetrokken, ze werd uit de auto getrokken en de 38-jarige man reed met de auto weg.

Willekeurig slachtoffer

,,Tot nu toe blijkt uit niets dat ze elkaar kenden. Het lijkt te gaan om een willekeurig slachtoffer, maar de aanleiding van de diefstal weten we nog niet precies. Later vandaag wordt de verdachte nog verhoord”, vertelt woordvoerder Anne Coenen van de politie.

De vrouw (67) hoefde na de mishandeling niet naar het ziekenhuis. Wat haar verwondingen precies zijn, is niet bekend. De politie wist de man een paar uur later op de A15 ter hoogte van de afslag Andelst aan te houden. De opgepakte man blijft de komende dagen in elk geval vastzitten en de politie zoekt getuigen. 

  1. Pascal is na zijn 13e woestijnrally weer thuis in Beekbergen: ‘Ik zie Dakar als het leven in het kort’
    PREMIUM
    video

    Pascal is na zijn 13e woestijn­ral­ly weer thuis in Beekbergen: ‘Ik zie Dakar als het leven in het kort’

    Een kat heeft negen levens wordt wel gezegd, maar Pascal de Baar heeft er zoveel meer. De man uit Beekbergen deed in Saudi Arabië voor de dertiende keer mee aan de Dakar Rally. De editie van ’s werelds meest gevaarlijke woestijnrally kostte twee coureurs het leven. ,,Dakar is het leven in het kort. Met dezelfde hoogte- en dieptepunten, in de hoogste versnelling.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer