Volledig scherm
PREMIUM
Irma Schreurs woont nagenoeg onder een karakteristieke schoorsteenpijp, die van de gemeente mag worden gesloopt. Zij wil met haar man Tom Lamers (links) en buurman Boy Ritsma dat de pijp een monument wordt en is een petitie begonnen. © Kevin Hagens

Buren willen torenhoge ‘huispijp’ niet kwijt

VIDEOHet is geen alledaagse plek om te wonen. Op het industrieterrein, aan de voet van een hoge schoorsteenpijp van de vroegere Coberco-melkfabriek. Nu sloop van de Deventer baken dreigt, willen de twee directe buren via een petitie het gevaarte behouden.

 1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
  PREMIUM
  VIDEO

  Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

  Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.
 2. Pingpongen in Deventer skatebaanpark doorslaand succes en krijgt vervolg
  PREMIUM
  VIDEO

  Pingpongen in Deventer skatebaan­park doorslaand succes en krijgt vervolg

  Een ludiek initiatief zorgde zaterdagavond voor spektakel en een bijzonder tafeltennissfeertje. Voor de gelegenheid was het indoorskatepark van Burnside in Deventer het decor van een ‘pingpong championship’. Tafeltennistafels stonden zelfs in de half-pipes. Een dj zorgde voor dampende muziek, lichteffecten, een rookblazer en publiek, dat met een biertje in de hand enthousiast om de tafels hing, zorgden voor een niet-alledaagse tafeltennis-entourage.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer