Joost Holterman (links) en Eren Balanan van de politie Deventer. De politie gaat zich minder bemoeien met burenruzies en verwarde personen
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Holterman (links) en Eren Balanan van de politie Deventer. De politie gaat zich minder bemoeien met burenruzies en verwarde personen © Liselotte Kolthof

Burenruzies en verwarde personen zijn geen taak meer van wijkagenten in Deventer

De politie in Deventer gaat zich veel minder bemoeien met burenruzies en verwarde personen die overlast veroorzaken. Dat zijn taken voor gemeentelijke wijkteams en de gezondheidszorg, stelt politiechef Eren Balanan. Opsporing van criminaliteit, de kerntaak van de politie, staat sinds dit jaar weer voorop. Daarvoor krijgt elke buurt naast een wijkagent nu een eigen, vast politieteam. 

 1. Natuur trakteert Deventer op nachtelijke lichtshow; Sander Korvemaker legt het prachtig vast
  PREMIUM

  Natuur trakteert Deventer op nachtelij­ke lichtshow; Sander Korvemaker legt het prachtig vast

  De Deventer skyline is al op vele manieren op de foto vastgelegd, maar zoals Sander Korvemaker het in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft gedaan, is tamelijk zeldzaam. Immers, ‘lichtende nachtwolken’ komen niet vaak voor. Het natuurfenomeen zorgde voor een fraai beeld van de stad aan de IJssel. ,,Als er lichtende nachtwolken zijn, is het rond deze tijd. Vorig jaar viel het tegen, gisteren was het écht raak’’, zegt de Deventer hobbyfotograaf.
 2. Minimarkt Wilp is cement van het dorp en mag niet verdwijnen, waarschuwen de bedenkers

  Minimarkt Wilp is cement van het dorp en mag niet verdwijnen, waarschu­wen de bedenkers

  De supermarkt is al zes jaar weg en in april sloot de enige snackbar van Wilp de deuren. Er is nu alleen nog een bakker in het dorp. Sinds januari is er de minimarkt bij het dorpshuis, maar daar wordt de toeloop al minder. De Belangenvereniging Wilp waarschuwt de bewoners vooral te blijven komen. ,,We zien alleen maar blije gezichten, het is goed voor de saamhorigheid in het dorp. Dit mag niet verdwijnen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer