Volledig scherm
De beëdiging van Andries Heidema (ChristenUnie) als commissaris van de Koning in de provincie Overijssel, op Paleis Noordeinde. ANP POOL ROYAL IMAGES BART MAAT © ANP

Burgemeester Heidema beëdigd als commissaris van de Koning in Overijssel

Koning Willem-Alexander heeft vanochtend op Paleis Noordeinde Andries Heidema beëdigd als de nieuwe commissaris van de Koning in de provincie Overijssel. Heidema (CU) is nu nog burgemeester van Deventer. 

Vanaf 11 juli gaat hij voor de provincie aan de slag. 9 juli neemt hij afscheid in Deventer. Hij wordt tijdelijk opgevolgd in Deventer door interim-burgemeester Ron König (D66). Die neemt de honneurs waar tot er definitieve invulling is gevonden. 

Pas na de zomer buigt de politiek zich daarover. De sollicitatie- en selectieprocedure duurt dan nog maanden.Heidema  heeft een belangrijke stem bij de benoeming van zijn opvolger. De procedure is veel uitgebreider dan bij een waarnemer.

Andries Heidema was sinds 2007 burgemeester van Deventer. Daarvoor was hij onder meer burgemeester van Neder-Betuwe. 

  1. 7 vragen aan de onderzoekers die ruim 15.000 teken testen op levensgevaarlijk virus
    PREMIUM
    Aanrader van redactie

    7 vragen aan de onderzoe­kers die ruim 15.000 teken testen op levensge­vaar­lijk virus

    Ruim 15.000 teken uit alle delen van het land worden op dit moment onderzocht door wetenschappers van de Wageningen Universiteit (WUR) in het kader van een onderzoek naar het voor de mens gevaarlijke ‘tekenvirus’ TBE. Het onderzoek moet onder meer duidelijk maken hoe het virus zich verspreidt. In drie jaar tijd zijn zes mensen er flink ziek door geworden. Het meest recente geval deed zich deze vorige week voor in Twente.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer