Ron König op het dakterras van het stadhuis in Deventer. ,,Als de politiek het te vroeg vindt voor veranderingen, leg ik me daarbij neer.”
Volledig scherm
PREMIUM
Ron König op het dakterras van het stadhuis in Deventer. ,,Als de politiek het te vroeg vindt voor veranderingen, leg ik me daarbij neer.” © FOTO HISSINK

Burgemeester König: ‘Als Deventer een zwarte piet wil, leg ik me daar bij neer’

In zijn eerste officiële jaar als burgemeester van Deventer vergaloppeerde Ron König zich in de zwartepieten-kwestie. Hij gaf al eerder toe dat hij in de fout was gegaan door de gemeenteraad daar niet meteen in te betrekken. ,,Als de politiek het te vroeg vindt voor veranderingen, leg ik me daarbij neer.”

  1. Mini-opslagbedrijven uitkomst bij ruimtegebrek; in Deventer opent Spacewinner haar derde locatie
    PREMIUM

    Mi­ni-opslagbe­drij­ven uitkomst bij ruimtege­brek; in Deventer opent Spacewin­ner haar derde locatie

    Statisch en saai. Zo zien ze er vaak uit, de gebouwen voor mini-opslagverhuur. Maar eenmaal binnen tref je schatkamers vol emotionele waarde, praktische oplossingen en levensverhalen. Joost Klein Snuverink en Lucas de Boer weten er alles van. Naast filialen in Zwolle en Enschede heeft Klein Snuverink vorige week een derde locatie van Spacewinner geopend in zijn eigen woonplaats Deventer. ,,Het fenomeen ‘ontspullen’ kennen we in Nederland niet’’, zegt de eigenaar van het ruimteverhuurbedrijf.

Deventer