Volledig scherm
Foto archief. De dodenherdenking op het Grote Kerkhof in 2018. © FOTO HISSINK

Burgemeester nodigt alle 18-jarigen van Deventer per brief uit voor dodenherdenking

Burgemeester Ron König heeft alle 18-jarigen van Deventer een brief geschreven om ze uit te nodigen voor dodenherdenking op 4 mei op het Grote Kerkhof. De brief is ook een initiatief van het 4 mei comité. 

Het thema van dodenherdenking is dit jaar de viering van 100 jaar algemeen kiesrecht. Daarom heeft het 4 mei comité bedacht dat iedereen die 18 is (of dit jaar 18 wordt) een speciale plek krijgt op het Grote Kerkhof op 4 mei tijdens dodenherdenking.

Alle 18-jarigen zijn om 19.00 welkom voor ontvangst in het Stadskantoor van Deventer. Vanaf daar gaat het gezamenlijk naar het Grote Kerkhof. Het thema van de herdenking in 2019 is de “vrijheid die we hebben om te stemmen”. 

Tijdens dodenherdenking wordt iedereen herdacht die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld is omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. 

Voorafgaand aan de gezamenlijke herdenking op het Grote Kerkhof zijn er ook herdenkingen bij het Twentol-monument, bij het Verzets(laan)monument, bij het Etty Hillesum-monument en het Indië-monument. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

Poll

Wat vindt u van de aanstaande sluiting van het Speelgoedmuseum?

  • Goed plan! Het museum is niet meer van deze tijd en trekt weinig bezoekers. (11%)
  • Zonde! Dit museum hoort al sinds 1932 bij Deventer. (49%)
  • De gemeente moet zorgen dat dit museum ergens anders in de stad open kan blijven. (41%)
3124 stemmen