Volledig scherm
Foto archief. De dodenherdenking op het Grote Kerkhof in 2018. © FOTO HISSINK

Burgemeester nodigt alle 18-jarigen van Deventer per brief uit voor dodenherdenking

Burgemeester Ron König heeft alle 18-jarigen van Deventer een brief geschreven om ze uit te nodigen voor dodenherdenking op 4 mei op het Grote Kerkhof. De brief is ook een initiatief van het 4 mei comité. 

Het thema van dodenherdenking is dit jaar de viering van 100 jaar algemeen kiesrecht. Daarom heeft het 4 mei comité bedacht dat iedereen die 18 is (of dit jaar 18 wordt) een speciale plek krijgt op het Grote Kerkhof op 4 mei tijdens dodenherdenking.

Alle 18-jarigen zijn om 19.00 welkom voor ontvangst in het Stadskantoor van Deventer. Vanaf daar gaat het gezamenlijk naar het Grote Kerkhof. Het thema van de herdenking in 2019 is de “vrijheid die we hebben om te stemmen”. 

Tijdens dodenherdenking wordt iedereen herdacht die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld is omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. 

Voorafgaand aan de gezamenlijke herdenking op het Grote Kerkhof zijn er ook herdenkingen bij het Twentol-monument, bij het Verzets(laan)monument, bij het Etty Hillesum-monument en het Indië-monument. 

  1. Sallandse mountainbikers zetten grote stap in verwezenlijken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen
    PREMIUM

    Sallandse mountainbi­kers zetten grote stap in verwezen­lij­ken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen

    Vijf dagen lang buffelen, zweten en ook een beetje genieten. Marco Zomer (48) uit Raalte en Maarten Rechterschot (28) uit Holten kwamen zaterdagmiddag succesvol over de finish van de Swiss Epic, waardoor het duo twee van de drie loodzware moutainbikewedstrijden uit de Epic Series hebben afgelegd. In november hopen de heren de trilogie te voltooien, waarna ze zich Legends of the Epic mogen noemen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer