Wethouder Ilse Duursma onlangs tijdens een protest van bezoekers van het Burgerweeshuis op het Grote Kerkhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Ilse Duursma onlangs tijdens een protest van bezoekers van het Burgerweeshuis op het Grote Kerkhof. © Ronald Hissink

Burgerweeshuis én schouwburg verbouwen no-go, aldus wethouder

Wethouder cultuur Ilse Duursma (CDA) was woensdagavond duidelijk op het Deventer stadhuis, waar de politiek zich opnieuw het hoofd brak hoe verder met Burgerweeshuis en de schouwburg. De plannen voor (ver)nieuwbouw van én poppodium én theater afzonderlijk (kosten opgeteld 50 miljoen) zijn financieel niet haalbaar, zei zij.

8 reacties

 • Joost Boswijk

  2 maanden geleden
  Het ergste is dat de verbouwing van de schouwburg grotendeels weggegooid geld zal blijken te zijn. Is er enig concreet bewijs dat er behoefte is aan een congrescentrum op die plek?? En dat dat rendabel kan worden geëxploiteerd? Wishful thinking van een management en gemeentebestuur, dat afgaat op een rapport waarbij de uitkomst zeker werd aangepast aan het door de opdrachtgevers gewenste resultaat, net als overigens bij dat van het Burgerweeshuis (€145.000.000 voor Deventer economie!).
 • R Breuker

  2 maanden geleden
  Schouwburg bij Mimek in en dus geen kosten voor de verbouwing van de Schouwburg en vervolgens het Burgerweeshuis in de "oude" Schouwburg met minimale verbouwingskosten en ze hebben 2 zalen. Voor 15 miljoen de Schouwburg verbouwen tot Burgerweeshuis moet te doen zijn. Besparing: EUR 400.000,00 onderzoekskosten + EUR 30 miljoen!!! en geen wethouders die niet uit Deventer komen, dat zou ook mooi zijn!
 • albert van der parren

  2 maanden geleden
  Schouwburg sluiten kan allemaal wel in de mimik
 • Marnix Weick

  2 maanden geleden
  Is het misschien een idee om Burgerweeshuis naar Mimik te verhuizen en Mimik samen te voegen met de Schouwburg?
 • Herman ten Klooster

  2 maanden geleden
  Ik word steeds nieuwsgieriger naar de verborgen agenda van deze wethouder. Wat gaat er om in haar hoofd? Uit het rapport zal, na verkwisting van 4 ton, blijken dat samenvoegen een idioot plan is. Samevoegen is onhaalbaar en zal de doodsteek zijn voor het Burgerweeshuis.

In samenwerking met indebuurt Deventer