Poppodium Burgerweeshuis in de Bagijnenstraat in Deventer.
Volledig scherm
Poppodium Burgerweeshuis in de Bagijnenstraat in Deventer. © Burgerweeshuis

‘Burgerweeshuis, laat een belangrijk onderdeel niet zo makkelijk afpakken’

LEZERSREACTIEAls Het Burgerweeshuis zo gemakkelijk één van haar culturele pijlers prijsgeeft zoals zaterdag bij de Stentor werd gemeld, vrees ik voor het algehele voortbestaan van het poppodium. Kleingeld dat wordt weggegeven; zo wordt er door de leiding met de café-concerten omgegaan omdat die geluidsoverlast zouden veroorzaken. 

10 reacties

 • Jop de Vries

  1 week geleden
  Als je in de binnenstad gaat wonen.... dan moet je niet vergeten dat je vroeger ook jong was en naar concerten ging en dan naar huis midden in de nacht de stemmen iets luider klinken.... DUS GA BUITENAF WONEN EN ZEUR NIET.!!!!! Zetten op Burgerweeshuis en Gemeente denk na over jullie ONZE BRUISENDE STAD.
 • G.J van Weeren

  2 weken geleden
  Beste Albert, ik ben het helemaal met je eens. Maar ik vermoed dat het stoppen met de café concerten het wisselgeld is dat het Burger graag betaalt om te kunnen blijven doorprogrammeren met feesten die veel bezoekers trekken en dus veel omzet genereren, maar die - zoals je terecht opmerkt - juist wel veel lawaai produceren in de nachtelijke uren, en niet om half 12 's avonds. Ijn Goed Engels noemen ze dat: stuck between a rock an a hard place.
 • M Van Deventer

  2 weken geleden
  Beste Zylstra, ik ben bang dat die "enkele tienduizenden" niet tevredenstellend zijn voor Rupsje nooitgenoeg aan de Bagijnenstraat. De plannen moeten altijd, groot, groter, grootst. Inclusief de budgetten van maatschappelijk geld.
 • A. Ramakers

  2 weken geleden
  Amen!
 • A Zylstra

  2 weken geleden
  Helemaal mee eens. Een binnenstad moet bruisen, kun je daar niet tegen dan ga je maar lekker in de Vikfhoek wonen. Voor enkele tienduizenden kun je alles goed isoleren maar de gemeente kiept liever miljoenen in een nieuwe locatie. Snap jij het, snap ik het.
 1. Heino verslaat Rohda Raalte en klimt naar koppositie, ook Go Ahead Kampen, Batavia’90 en CSV Apeldoorn doen goede zaken
  PREMIUM
  Teruglezen liveblog

  Heino verslaat Rohda Raalte en klimt naar koppositie, ook Go Ahead Kampen, Batavia’90 en CSV Apeldoorn doen goede zaken

  Ook zonder voetbal in de Jack’s League, Derde Divisie en Hoofdklasse viel er zaterdag genoeg te genieten op de amateurvelden. Zo speelde Go Ahead Kampen op eigen veld de kraker tegen DZC’68. De Kampenaren kwamen weliswaar op achterstand, maar stapten uiteindelijk alsnog als winnaar van het veld. In dezelfde competitie – 1D – won CSV Apeldoorn van DOS Kampen, waardoor Go Ahead Kampen en de ploeg uit Apeldoorn gezamenlijk aan kop gaan. In 1E veroverde Heino dankzij een zege in de Sallandse derby de koppositie. Ook Hatto Heim en Batavia’90 boekten belangrijke driepunters. Lees en kijk alles nog eens rustig terug in onderstaand liveblog.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer