Volledig scherm
© Thinkstock

Buurt Colmschate eist nieuw bouwplan van gemeente

DEN HAAG/COLMSCHATE - Bewoners van de Holterweg in Colmschate deden dinsdag bij de Raad van State hun beklag over de bouw van twaalf woningen waar ze naar hun gevoel helemaal niets over te zeggen hebben gehad.

"Het lijkt wel of we niet bestaan voor de gemeente Deventer'', zei woordvoerder H. Rekers. Achter hun huizen komen twaalf woningen. Die zijn vastgelegd in het bestemmingsplan Holterweg nabij 93. De gemeente heeft de verplichte inspraakronde gehouden maar de bewoners hebben daar niets aan gehad, zeggen ze. "'Dit gaat het worden', zei projectontwikkelaar en mede-eigenaar van de grond Cellarius'', aldus Rekers.

Niet tegen
De vrijstaande woningen komen in een hofje. De omwonenden zijn niet tegen woningbouw op zich, maar vinden dat de verkaveling anders had gemoeten. Straks grenzen de achtertuinen van de nieuwe woningen aan hun voortuinen. Daartussen ligt geen weg.

Voordeur
De bewoners gebruiken hun achterdeur als vooringang. Die situatie bestaat al jaren maar de gemeente had de kans om het hele gebied op de schop te nemen, zegt Rekers. Hij wil een straat voor zijn doorzonwoning, zodat hij ook eens door de voordeur naar buiten kan. Verder vreest hij dat de nieuwe woningen op de riolering worden aangesloten die onder zijn tuin loopt.De buurtbewoners eisen dat er een nieuw bouwplan wordt gemaakt.

De gemeente is blij dat het terrein aan de Holterweg eindelijk wordt bebouwd. Volgens de gemeente past het bouwplan heel goed in de dorpse omgeving. De gemeente is er al tien jaar mee bezig. Uitspraak over enkele weken.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer