De Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer (boven in beeld), is een horecagelegenheid met een grote zaal, restaurant, terras en bowlingcentrum. Omwonenden aan straat De Worp, beneden in beeld, zeggen veel geluidsoverlast te ervaren door grote feesten, zoals bruiloften. Zij vragen daarom de gemeente Voorst in te grijpen. Achterburen van De Kweekweg, de straat achter de horecagelegenheid, zijn het niet met hen eens.
Volledig scherm
PREMIUM
De Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer (boven in beeld), is een horecagelegenheid met een grote zaal, restaurant, terras en bowlingcentrum. Omwonenden aan straat De Worp, beneden in beeld, zeggen veel geluidsoverlast te ervaren door grote feesten, zoals bruiloften. Zij vragen daarom de gemeente Voorst in te grijpen. Achterburen van De Kweekweg, de straat achter de horecagelegenheid, zijn het niet met hen eens. © Maarten Sprangh

Buurt Deventer Buitensociëteit verdeeld: ‘Klagers zeuren over alles’

Overlast? Achterburen van de Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer, een horecagelegenheid met bowlingbanen vlakbij de gemeentegrens met Deventer, begrijpen niets van de aanhoudende klachten van een aantal mensen die wonen aan de andere kant van de horecagelegenheid. De achterburen zijn juist blij met de horecazaak. ,,We leven toch niet op een kerkhof?”

Bruiloften, grote feesten met dj’s en dancemuziek die klinkt tot na middernacht. Volgens een aantal omwonenden van de Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer, een horecagelegenheid met bowlingbanen vlakbij de gemeentegrens met Deventer, loopt het de laatste jaren de spuigaten uit als het gaat om geluidsoverlast. Deze omwonenden - het gaat om vier huishoudens die wonen aan de straat De Worp in Deventer - hebben zich onlangs tot de gemeenteraad van Voorst gewend. Ze willen dat de gemeente Voorst ingrijpt, want die feesten zouden immers helemaal niet mogen volgens het bestemmingsplan.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer