In de Zaanstraat in Deventer is een man of vrouw neergestoken  op straat.  Het slachtoffer overleed ter plekke.
Volledig scherm
In de Zaanstraat in Deventer is een man of vrouw neergestoken op straat. Het slachtoffer overleed ter plekke. © News United / Rens Hulman

Camera's maken beelden van fatale steekpartij

De dodelijke steekpartij in Deventer is vastgelegd door bewakingscamera's. Dat blijkt uit buurtonderzoek door deze krant. De politie weet van het bestaan van de beelden.

Bij de steekpartij donderdag, even na middernacht, kwam een 26-jarige Deventenaar om het leven. De politie heeft twee mannen aangehouden in het onderzoek naar het incident, dat zich afspeelde voor een appartementencomplex aan de Zaanstraat in de Rivierenwijk.

Het duo meldde zich 's nachts zelf op het bureau. Het gaat om een 41-jarige man uit Deventer en een 47-jarige man uit Wilp. Waarom zij het op de Deventenaar gemunt hadden en wat hun rol is bij zijn dood wordt nog onderzocht.

Bestelbus

De politie heeft een team grootschalig onderzoek opgetuigd om de zaak te onderzoeken. Alles duidt erop dat de gedode man geen toevallig slachtoffer is. Volgens getuigen werd het slachtoffer door een bestelbus klemgereden voor de deur van het appartementencomplex, waar hij naar binnen wilde gaan. De schade daarvan was donderdagochtend nog duidelijk aan het gebouw te zien. Vervolgens kreeg hij klappen en werd hij neergestoken.

Rond 00.30 kreeg de politie een melding binnen dat er een conflict op straat zou zijn. Eenmaal aangekomen, lag het slachtoffer ernstig verwond op straat. Reanimatie mocht toen niet meer baten.

Beelden

Van een deel van het incident zijn camerabeelden gemaakt: op de hoek van het complex bevinden zich werkende beveiligingscamera's. Die beelden zouden volgens de eigenaar van de camera's onder meer door de politie gebruikt zijn om het kenteken van de bestelbus te checken waarmee de man werd klemgereden.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer