Caroline van der Plas, mede-oprichter van de nieuwe 'boerenpartij' BoerBurgerBeweging. Ze heeft, zoals ze zegt, een bizar jaar achter de rug.
Volledig scherm
PREMIUM
Caroline van der Plas, mede-oprichter van de nieuwe 'boerenpartij' BoerBurgerBeweging. Ze heeft, zoals ze zegt, een bizar jaar achter de rug. © Rob Voss

Caroline van der Plas (52) uit Deventer verloor haar man, als frontvrouw van de boeren jeuken haar handen

KERSTINTERVIEWZe is een boegbeeld van de agrarische sector, Caroline van der Plas (52) uit Deventer. Al jaren moedigt ze boeren aan om uit hun schulp te kruipen. Dit jaar zette ze een volgende stap met de oprichting van een nieuwe politieke partij: BoerBurgerBeweging. Toen ze hiermee naar buiten trad, had haar man Jan nog maar net zijn doodsvonnis gehoord. ,,Dit jaar was zó bizar. Mijn huidige gemoedstoestand? Druk en eenzaam.”

  1. Waar zijn de pinautomaten gebleven in Deventer binnenstad?: ‘Geld opnemen is echt een probleem’
    PREMIUM
    1

    Waar zijn de pinautoma­ten gebleven in Deventer binnenstad?: ‘Geld opnemen is echt een probleem’

    Even terloops pinnen bij de geldautomaat is er niet meer bij in de Deventer binnenstad, zo klagen ondernemers en bezoekers. Ze balen van het op grote schaal ‘verdwijnen’ van de flappentappen. Er komt nog maar één centrale plek om geld uit de muur te trekken. Probleem: die locatie aan het Broederenplein ligt niet centraal in het centrum. ,,Ondertussen staat het in mijn winkel vol met mensen die geld willen pinnen, dat kunnen we niet aan.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer