Volledig scherm
De rechtbank in Zwolle. Foto: Sander Lindenburg

Cel geëist voor man uit Deventer na jarenlange ontucht met zoontjes

ZWOLLE – Hij zou zijn vrouw vijftien jaar hebben mishandeld en met zijn zoontjes jarenlang ontuchtige handelingen gepleegd hebben. Donderdag hoorde de 50-jarige Deventenaar vijftien maanden cel waarvan negen maanden voorwaardelijk tegen zich eisen voor deze verdenkingen. ,,Een buitengewoon misselijkmakende verklaring'', zei hij over de vermeende ontucht.

,,Hoe moet ik in vijftien minuten verklaren wat de afgelopen vijftien jaar gebeurd is?'' vroeg de ex-vrouw van Chandrikapersad B. uit Deventer donderdagochtend in de rechtszaal. Het huwelijk moet een nachtmerrie geweest zijn. ,,Niemand wist hoe erg mijn leven was.'' En dat van haar twee zoons: B. zou jarenlang ontuchtige handelingen bij hen gepleegd hebben. Toen de vrouw eindelijk de moed bij elkaar geraapt had om een scheiding aan te kondigen en later aangifte te doen, brak B. in bij haar ouders. Bijzonder angstig, aldus de aangeefster. De inbraak bekende B. Een impulsieve daad, zei hij. Hij was op zoek naar twee harde schijven met daarop foto's van zijn kinderen. Impulsief was het zeker niet, aldus de officier van justitie. Hij reed eerder al langs het huis om er zeker van te zijn dat niemand thuis was, hij had een muts mee om niet herkenbaar op camerabeelden te komen en rukte een beveiligingscamera van de muur.

Poepluier
B. kwam met een heel ander verhaal over het huwelijk. Niet hij maar zijn ex-vrouw was dominant. Hij sloeg zijn vrouw niet, op één incident na. Hij had inderdaad aan de geslachtsdelen van zijn zoontjes gezeten. ,,Hoe moet ik een poepluier verschonen zonder alles schoon te maken?'' vroeg hij zich hardop in de rechtszaal af. Ook werden de geslachtsdelen door hem 'rein geblazen', een uit India afkomstige gewoonte, zei hij. Toen zijn schoonmoeder dat kennelijk niet op prijs stelde, stopte hij ermee. Op de bank voor de teevee masseerde hij de buik van een van zijn zoontjes. Hij had pijn omdat de jongen vele uren als aanstormend talent moest sporten. Maar ontucht? Nee, geen sprake van, aldus B.

Klappen
De officier van justitie had onvoldoende bewijsmateriaal voor vijftien jaar lang mishandelen. Wel vond ze de ontucht met de twee jongetjes bewezen. Ook kregen de kinderen herhaaldelijk klappen. Van 'een pedagogische tik' was zeker geen sprake. Naast de celstraf eiste de officier een contactverbod. B. heeft al een dergelijk verbod maar hield zich daar de afgelopen maanden niet aan, zonder consequenties. De raadsvrouw zei dat een corrigerende tik richting de zoontjes van B. zeker nodig waren. Een van de kinderen vertoonde ernstige gedragsproblemen. Ze vroeg om vrijspraak.

Vonnis op 17 november.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer