Een huisuitzetting aan de Vegerinkskamp in Bathmen escaleerde zo ernstig dat een arrestatieteam moest ingrijpen. Aan de voorzijde van de woning waren later de kogelgaten nog duidelijk te zien in het balkon. De politie beschoot de doorgedraaide bewoner met bean bags: stopkogels.
Volledig scherm
Een huisuitzetting aan de Vegerinkskamp in Bathmen escaleerde zo ernstig dat een arrestatieteam moest ingrijpen. Aan de voorzijde van de woning waren later de kogelgaten nog duidelijk te zien in het balkon. De politie beschoot de doorgedraaide bewoner met bean bags: stopkogels. © Ronald Hissink

Cel voor man uit Bathmen die bij huisuitzetting agent met mes te lijf ging: ‘Die trap was mijn redding’

Een 39-jarige man uit Bathmen moet vier maanden de cel in omdat hij een agent met een mes te lijf ging toen hij uit zijn woning dreigde te worden gezet. De Bathmenaar ging volledig door het lint: ,,Hij stond krachtig op hem in te hakken.’'

Dennis E. stond vandaag tegenover de politierechter in Zwolle. Hij werd op 11 oktober 2018 uit zijn woning gezet nadat hij herhaaldelijk geluidsoverlast veroorzaakte. De deurwaarder verwachtte problemen dus had hij agenten meegenomen.

De huisuitzetting aan de Vegerinkskamp liep uiteindelijk volledig uit de hand. E. deed niet open dus kwam de politie met een stormram naar binnen. De verdachte verschanste zich op zijn balkon tot hij plots met een groot keukenmes in zijn handen op een van de agenten afstormde. Die wist de hevig stekende E. van zich af te houden met een keukentrapje.

Redding

 ,,Die trap is mijn redding geweest’’, zei de agent op de zitting. Volgens hem poogde E. met het mes zijn hoofd of hals te raken. Getuigen zeggen dat de verdachte ‘krachtig stond in te hakken’ op de agent die wonderwel niet gewond raakte. De politie trok zich terug en een onderhandelaar werd tevergeefs ingezet. Daarop kwam een arrestatieteam ter plaaste. E. sprong of viel vervolgens van het balkon. Ook beschoot de politie de bewoner met bean bags (stopkogels) en werd de man uiteindelijk getaserd. Uit bloedtesten na zijn aanhouding bleek niet dat hij onder invloed was van enig middel. Hij verscheen vrijdag niet in de rechtszaal.

Wapen

De officier van justitie tilde zwaar aan de poging zware mishandeling van een politieagent. Ze eiste 4 maanden cel en nog eens 2 dagen cel voor het dragen van een wapen. Het keukenmes kan in deze situatie als een wapen gezien worden. De rechter legde de gevraagde straf op. Duidelijk was dat E. die dag volledig buiten zinnen was. ,,En juist dat maakte de situatie zo gevaarlijk’’, aldus de rechter.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer