Volledig scherm
Beeld van Vrouwe Justitia, het symbool van rechtvaardigheid. © ANP XTRA

Celstraf voor korte gijzeling in Deventer door ex-militair uit Zwolle

Een 33-jarige man uit Zwolle heeft twee jaar cel waarvan acht maanden voorwaardelijk gekregen voor een vrijheidsberoving in Deventer. Hij speurde als in een militaire operatie de vriend van zijn ex-vriendin op en bedreigde hem met een pistool.

Javier M. observeerde het huis van zijn ex-vriendin. Toen hij daar een hem onbekende auto geparkeerd zag, plaatste hij een iPhone onder die wagen. Middels de app 'find my phone' wist hij  door de wagen later in Deventer te traceren waar de man woonde. 

Pistool

Op 12 november 2017 belde hij aan en drong de woning binnen. De man en zijn bezoek mochten de woning niet verlaten. M. sloeg het slachtoffer neer met een pistool, zo achtten de rechters bewezen. Daarin zagen de rechters een poging tot toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De tijdelijke gijzeling eindigde toen de politie aanbelde. Een overbuurvrouw vertrouwde het niet en had met 112 gebeld.

Midden-Oosten

De ex-militair liep posttraumatische stress op na missies in het Midden-Oosten. De man is vandaag ook veroordeeld voor een verkeersruzie in Zwolle in juni vorig jaar. Onderdeel van de voorwaardelijke straf is dat hij geen alcohol gebruikt en blaas- en urinetesten toestaat. De celstraf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.  

  1. Raambuurt furieus over mogelijke afsluiting Bokkingshang in Deventer, maar is dat wel terecht?
    PREMIUM
    Video

    Raambuurt furieus over mogelijke afsluiting Bokkings­hang in Deventer, maar is dat wel terecht?

    De Bokkingshang afsluiten voor verkeer, zodat de drukke route tussen de Welle en Wilhelminabrug vervalt. Het afsluiten van de weg wordt geopperd in een rapport over de aanpak van P-garage onder de brug. Die suggestie leidt tot onrust in de naastgelegen Raambuurt; bewoners vrezen voor de bereikbaarheid van de wijk. Volgens de gemeente is afsluiting niet uitgesloten, maar gaat dat voorlopig zeker niet gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer