Centrumbusje Deventer krijgt elektrische grote broer: ‘We worden volwassen’

VideoWelke Deventenaar heeft al eens een rondje met het centrumbusje gereden? Niet allemaal tegelijk? Je kunt nu met de volwassen variant. Met recht een centrumbus. Laat het verkleinwoordje maar weg. De eerste elektrische 9-persoons bus in Nederland waarmee je met een b-rijbewijs mag rijden, rijdt in Deventer als vervanging van het snoeperige gele busje dat de afgelopen twee jaar dienst deed.

Niet gek, als je bedenkt dat H4Mobility, de ontwikkelaar van het elektrische personenvervoer, in Deventer huist. Marianne Stanlein, moeder der centrumbusjes, is lyrisch over de nieuwe bus die het Grote Kerkhof oprijdt. Ze heeft voor het eerste rondje met de nieuwe bus Remco Lammertink van Design Partners uitgenodigd. Die heeft in de ochtend nog de laatste hand gelegd aan de bestickering van de bus. Want het Deventer bedrijf mag wielrenploegen, supermarkten en politie als klant hebben, in eigen stad moet de centrumbus het paradepaardje zijn maken. ,,Nog genoeg plek", blikt Lammertink naar de nog immer knalgele honingraad op de bus waar bedrijven zich kunnen presenteren. ,,Er zijn al een paar nieuwe bij. Talamini bijvoorbeeld. Wie ook wil moet snel zijn", grapt hij.

  1. Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op
    PREMIUM
    OP RAPPORT

    Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op

    Het gaat soms hortend en stotend, glibberend en glijdend. Maar ondanks alle fysieke en sportieve hobbels van de eerste competitiemaanden heeft Go Ahead Eagles zich vrijdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen een sterk Jong Ajax van een prima kant laten zien. Een goede eerste helft, een minder laatste halfuur. Een eerste profgoal, gemiste kansen en de revanche van een getergde doelman. Trainer Jack de Gier heeft voldoende in handen om de komende maanden de top vijf van de Keuken Kampioen Divisie aan te vallen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer