Christien ten Have (l) en Lotte van Breen doen totaal ander werk, maar worden nu opgeleid tot doktersassistent. Zo hopen de huisartsen uit Deventer en omstreken toekomstige tekorten tegen te gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Christien ten Have (l) en Lotte van Breen doen totaal ander werk, maar worden nu opgeleid tot doktersassistent. Zo hopen de huisartsen uit Deventer en omstreken toekomstige tekorten tegen te gaan. © Ronald Hissink

Christien (55) en Lotte (33) helpen huisartsen rondom Deventer uit de brand: ‘Een grote uitdaging’

Een huisarts kan niet zonder doktersassistent. Maar een tekort dreigt. Ook rondom Deventer. Praktijken in de regio spelen daar op in. Zij-instromers als Christien ten Have (55) en Lotte van Breen (33) wacht een sprong in het diepe. ,,We slepen ons erdoorheen.”

0 reacties

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.