Deventenaren hebben al meerdere keren actie gevoerd tegen de dreigende kap van twee platanen in de Deventer binnenstad. De Deventer bomenstichting is nu naar de rechter gestapt.
Volledig scherm
PREMIUM
Deventenaren hebben al meerdere keren actie gevoerd tegen de dreigende kap van twee platanen in de Deventer binnenstad. De Deventer bomenstichting is nu naar de rechter gestapt. © Ronald Hissink / archief

Clash in rechtbank over omstreden bomenkap in Deventer binnenstad: ‘Bomen hebben geen stem’

Petities, politieke onrust en protestpamfletten. De onvrede over de geplande kap van tien bomen rond het Grote Kerkhof en de Stromarkt in Deventer is zo hoog opgelopen dat de rechter er nu over moet oordelen. ,,We willen gewoon voorkomen dat ze gekapt worden.’’

8 reacties

 • Bart Alpha

  4 maanden geleden
  @Joost Boswijk Weet u dan hoe groot of klein de nieuwe aanplant wordt? Je kan bij een bomenkweker ook grote bomen bestellen. Daarnaast vind ik uw redenering over die centen en het briefje vreemd. Dat zijn niet mijn woorden. Dat zijn u woorden, het is uw vergelijking, u gedachtengang, vreemd omdat dan aan mij toe te dichten.
 • K van Venen

  4 maanden geleden
  Jansen. En hoe noem jij het soort praat dan als ze zeggen dat bomen voor fietsenstalling of beestjes moeten wijken.
 • J. Jansen

  4 maanden geleden
  @Joost ik niet. De som der delen is immers altijd meer waard zo zegt een oude wijsheid. Overigens vind ik de platanen daar prachtig hoor en heb het liefst dat ze blijven. Maar aan kulredenen als dat een boom ouder en wijzer is of geen stem heeft, daar krijg ik wel beetje rillingen van. Ik heb een natuurlijke neiging om mij juist tegen dit soort prietpraat af te zetten.
 • Joost Boswijk

  4 maanden geleden
  @Bert Alpha, Volgens jou redenering ben je beter af met honderd losse centen dan met één briefje van tien euro. Ik ben zo vrij daar anders over te denken.
 • K van Venen

  4 maanden geleden
  Bart, die bomen zijn ouder en wijzer dan de architect zelf is.......
 1. Na moeilijk begin neemt hij nu afscheid als Koning Kees: ‘Dit is een voorbeeldclub in Nederland’
  PREMIUM
  3

  Na moeilijk begin neemt hij nu afscheid als Koning Kees: ‘Dit is een voorbeeld­club in Nederland’

  ‘Als trainer Kees van Wonderen in de spiegel kijkt, ziet hij soms het konterfeitsel van zijn Argentijnse generatiegenoot Diego Simeone opdoemen’. Het was twee jaar geleden de openingszin van het eerste interview met de trainer in dienst bij Go Ahead Eagles. Bijna 24 maanden later moet de 53-jarige Bennekommer erom lachen en weet hij dat er geen mondiaal icoon meer nodig is om aan te spiegelen. Zijn debuutjaren in Deventer worden goudomrand besloten.

Deventer