Deventenaren hebben al meerdere keren actie gevoerd tegen de dreigende kap van twee platanen in de Deventer binnenstad. De Deventer bomenstichting is nu naar de rechter gestapt.
Volledig scherm
PREMIUM
Deventenaren hebben al meerdere keren actie gevoerd tegen de dreigende kap van twee platanen in de Deventer binnenstad. De Deventer bomenstichting is nu naar de rechter gestapt. © Ronald Hissink / archief

Clash in rechtbank over omstreden bomenkap in Deventer binnenstad: ‘Bomen hebben geen stem’

Petities, politieke onrust en protestpamfletten. De onvrede over de geplande kap van tien bomen rond het Grote Kerkhof en de Stromarkt in Deventer is zo hoog opgelopen dat de rechter er nu over moet oordelen. ,,We willen gewoon voorkomen dat ze gekapt worden.’’

8 reacties

 • Bart Alpha

  1 jaar geleden
  @Joost Boswijk Weet u dan hoe groot of klein de nieuwe aanplant wordt? Je kan bij een bomenkweker ook grote bomen bestellen. Daarnaast vind ik uw redenering over die centen en het briefje vreemd. Dat zijn niet mijn woorden. Dat zijn u woorden, het is uw vergelijking, u gedachtengang, vreemd omdat dan aan mij toe te dichten.
 • K. van Venen

  1 jaar geleden
  Jansen. En hoe noem jij het soort praat dan als ze zeggen dat bomen voor fietsenstalling of beestjes moeten wijken.
 • H.A.M. ter Braak

  1 jaar geleden
  @Joost ik niet. De som der delen is immers altijd meer waard zo zegt een oude wijsheid. Overigens vind ik de platanen daar prachtig hoor en heb het liefst dat ze blijven. Maar aan kulredenen als dat een boom ouder en wijzer is of geen stem heeft, daar krijg ik wel beetje rillingen van. Ik heb een natuurlijke neiging om mij juist tegen dit soort prietpraat af te zetten.
 • Joost Boswijk

  1 jaar geleden
  @Bert Alpha, Volgens jou redenering ben je beter af met honderd losse centen dan met één briefje van tien euro. Ik ben zo vrij daar anders over te denken.
 • K. van Venen

  1 jaar geleden
  Bart, die bomen zijn ouder en wijzer dan de architect zelf is.......
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.