Clubliefde voor Go Ahead tot na de dood: ‘Ik denk dat Atie zo trots als een adelaar toekijkt’

VIDEODe Adelaarshorst is door romantici al láng en breed tot een van de hoogste basilieken der voetbalcultuur verheven. Het heiligdom aan de Vetkampstraat kent als eerste stadion van Nederland een directe verbinding met het hiernamaals. Van Vakkie 5 naar de Memorial Garden.

Clubliefde tot ver na de dood en daar voorbij. Een dode hoek bij het stadion, een totaal overwoekerd en vervallen gashuisje in onbruik, is door supporters de afgelopen maanden tot gedenktuin gemaakt voor ontvallen dierbaren. De onthulling van de Memorial Garden is morgen op de open dag van Go Ahead. 

  1. Het succes van tributebands: swingen op het sentiment
    PREMIUM

    Het succes van tribute­bands: swingen op het sentiment

    Tributeband-galore! Ze zijn populairder dan ooit. Spelen in feesttenten, op festivals en tegenwoordig programmeren ook poppodia ze steeds vaker. Met namen als The Dutch Queen Tribute, Stones Sessions, Abba Rocks en The Bruceband is het repertoire voorspelbaar, maar muzikaal van niveau. Nostalgie verkoopt, weet ook programmeur Erik Delobel van het Zwolse poppodium Hedon. ,,Het werkt. Wie ben ik dan om het niet te programmeren?”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer