Volledig scherm
Op het vernieuwde winkelcentrum Colmschate moet onder meer nieuwe daghoreca komen, bijvoorbeeld een brasserie © HB capital

Colmschate krijgt vernieuwd winkelcentrum

DEVENTER - Winkelcentrum Colmschate wordt de komende jaren uitgebreid en vernieuwd en is waarschijnlijk in 2018, uiterlijk begin 2019 klaar. Dat meldt Richard Reulink van DVP Planontwikkeling, namens winkelcentrumeigenaar HB Capital, nu de gemeente Deventer akkoord is gegaan met de plannen. "Fantastisch nieuws", reageert Reulink.

HB Capital voegt aan het winkelcentrum een kleine 3.000 vierkante meter oppervlak toe. Het totaal komt dan op 13.000 vierkante meter. Het aantal parkeerplaatsen gaat van 430 plekken naar 550. De bestaande winkels gaan het merendeel van de extra meters innemen. Dan gaat het vooral om de supermarkten Jumbo en Albert Heijn.

Torentjes
De bestaande bebouwing wordt niet gesloopt, maar vernieuwd en uitgebreid. Op een aantal plekken krijgt het winkelcentrum met 'torentjes' een tweelaags accent. Reulink: "Het is nu wat eentonig. Door onder meer natuurlijke materialen te gebruiken, maken we er een prettige, warme plek van om te winkelen en te verblijven."

Het winkelcentrum wacht al jaren op een metamorfose. Terwijl het verzorgingsgebied (Colmschate en de Vijfhoek) groeide naar inmiddels ruim 28.000 inwoners, is aan het uit 1989 daterende winkelcentrum weinig gebeurd. HB Capital steekt nu in totaal ongeveer 7,5 miljoen euro in de vernieuwing en uitbreiding. Om meer parkeerruimte te creëren, verdwijnt het Texaco-benzinestation aan de Holterweg. De bestaande twee entrees tot de parkeerterreinen blijven.

Wens
Ook ontstaat ruimte voor een aantal nieuwe ondernemers. Goede daghoreca, centraal gelegen op het winkelcentrum, is een wens van de eigenaar. In de wandelgangen gaat bovendien de naam Action rond, maar Reulink kan nog niet zeggen welke nieuwe huurders in beeld zijn. ,,We streven naar een compleet aanbod, met veel aandacht voor vers en dagelijks boodschappengemak. De komst onlangs van de groentezaak past daar prima in en is een teken dat er vertrouwen is. We gaan ook inspelen op wensen van een aantal ondernemers voor een iets grotere of kleinere winkelruimte."

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer