Volledig scherm
PREMIUM
Colombiaanse journaliste Claudia Julieta Duque dook onder in Deventer. © FOTO HISSINK

Colombiaanse Claudia dook drie maanden onder in Deventer omdat ze vreest voor haar leven

De Colombiaanse journaliste en mensenrechtenactivist Claudia Julieta Duque woonde drie maanden in Deventer via het Shelter City-programma. Haar werk kan ze grenzeloos doen, maar ondanks alle dreigingen wil ze graag terug naar Colombia. Haar familie zien.

Ze oogt klein. Diep weggedoken in een winterjas. Dikke muts en sjaal. Het is koud. Claudia lacht. ,,Waar ik vandaan kom, is het altijd 24 graden. Hier is het, wat? 2 graden nu?‘’ Het zijn de laatste dagen dat ze in Deventer is. Als haar verhaal in de Stentor staat is ze al lang weer thuis. Rijdt ze al weer in een gepantserde auto en wordt ze beschermd door - letterlijk - kleurrijke buitenlanders die - als Claudia vermoord zou worden - een politieke rel zouden veroorzaken. 

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer