Colombiaanse journaliste Claudia Julieta Duque dook onder in Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Colombiaanse journaliste Claudia Julieta Duque dook onder in Deventer. © FOTO HISSINK

Colombiaanse Claudia dook drie maanden onder in Deventer omdat ze vreest voor haar leven

De Colombiaanse journaliste en mensenrechtenactivist Claudia Julieta Duque woonde drie maanden in Deventer via het Shelter City-programma. Haar werk kan ze grenzeloos doen, maar ondanks alle dreigingen wil ze graag terug naar Colombia. Haar familie zien.

 1. GA Eagles heeft het alleen bij vlagen lastig in Almere, volgende bekerronde is een feit
  wedstrijdverslag

  GA Eagles heeft het alleen bij vlagen lastig in Almere, volgende bekerronde is een feit

  Het was soms even opletten, maar toch was er nooit het gevoel dat GA Eagles het duel in de eerste ronde van de KNVB-beker tegen Almere City uit handen zou geven. Door een vroege treffer van Luuk Brouwers stond lang de handrem erop bij de Deventenaren. Pas in de tweede helft viel de bevrijdende 0-2, waarna de op meerdere posities gewijzigde ploeg van Kees van Wonderen de wedstrijd professioneel uitspeelde.
 2. Bulldog die hond Bashshar in Deventer doodbeet maakte al eerder slachtoffer: ‘Ik ben nog steeds bang’
  PREMIUM
  1

  Bulldog die hond Bashshar in Deventer doodbeet maakte al eerder slachtof­fer: ‘Ik ben nog steeds bang’

  De Amerikaanse bulldog die vorige maand op een losloopveld in Deventer de Duitse staander Bashshar doodbeet blijkt al eerder een slachtoffer te hebben gemaakt. ,,Nota bene op hetzelfde losloopveld”, zegt eigenaar Brigitte Rigon. Ook haar hond werd in de keel gegrepen maar overleefde het wel. Ze is verbijsterd dat het opnieuw gebeurd is, dit keer met dodelijke afloop. ,,Ik zei toen al tegen die man dat hij zijn hond nooit meer los moest laten lopen. Hij had ’m totaal niet onder controle.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer