Commotie over dood kalfje in Deventer hertenkamp: ‘Onnodig lijden, mag nooit meer gebeuren’

UPDATE & VIDEOTreurnis in het Nieuwe Plantsoen na de mislukte bevalling van een van de herten deze week. De hele woensdagavond en donderdagnacht was er van de beheerders niemand te bereiken, zodat 's ochtend vroeg pas een veearts kon bijspringen. Het kalfje was toen al dood. ,,Het moederhert heeft het de hele nacht zwaar te verduren gehad, dat mag niet meer gebeuren.”

4 reacties

  • Linda van Maanen

    2 jaar geleden
    @Michel Jaspers Focks. Dus omdat het op de Veluwe ook wel eens fout gaat, moeten we dit maar accepteren? Wat een vreemde redenering zeg.
  • M Jaspers

    2 jaar geleden
    Hoe zal dit op de Veluwe gaan, daar zal het ook wel fout gaan, alleen staan er dan geen tere mensen zieltjes bij. De natuur regelt het zelf wel. Omdat het nu binnen de bebouwde kom plaats vindt gaan we krokodillentranen huilen. Misschien is daarom de bevalling ook wel mis gegaan omdat het dier door alle commotie is geschrokken. Daar heeft het in de natuur namelijk ook geen last van.
  • K. van Venen

    2 jaar geleden
    Als hond achter gelaten in auto tik je raam in..dat mag. Nu hadden ze het gaashek door kunnen knippen. Raar inderdaad dat niemand te bereiken is.
  • Wilbert van der Stouwe

    2 jaar geleden
    Hoe dichtbij waren de bezoekers op hetmoment van het bevallen van het hert? Staan deze te dichtbij, is het te onrustig voor het hert, willen herten de bevalling nog wel eens uitstellen..... Met nadelige gevolgen van dien. Heeft het dier de rust gehad om afgelegen haar bevalling te kunnen doorzetten? Misschien was er dan een levend kalf geweest.
  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.