Volledig scherm
Musici die deelnemen aan de Reger-concerten. © Stichting Lebuïnusconcerten

Concerten over Max Reger in Lebuïniskerk in Deventer

DEVENTER - Met drie concerten in de monumentale Lebuïnuskerk in Deventer wordt het overlijden van organist-componist Max Reger precies 100 jaar geleden herdacht.

Internationaal en landelijke bekende musici, maar ook lokale musici voeren werken uit van Reger (1890-1895), maar ook van tijdgenoten van hem en van Johann Sebastian Bach (1685-1750), van wie Reger een groot bewonderaar was. De concerten worden georganiseerd door de Stichting Lebuïnusconcerten.

Het eerste concert is zondag 23 oktober. Dan speelt Jan Kleinbussink op orgel met een zangkwartet orgelmuziek en kleine vocale werken van Max Reger en Johann Sebastian Bach.

In het tweede concert op 6 november wordt kamermuziek van Max Reger en zijn tijdgenoten zoals Schumann, Wolf en Brahms ten gehore gebracht. In het laatste concert op 20 november wordt de muziek van Max Reger en Johann Sebastian Bach over 'de voleinding der tijden' uitgevoerd door onder andere het Deventer Vocaal Ensemble.

De concerten beginnen om 15.30 uur. Kaarten kunnen worden gereserveerd voor 12,50 euro per stuk of 30 euro voor de hele concertserie. Meer informatie op www.lebuinusconcerten.nl.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer