Henry Franken (hier samen met Tanja Wortel van Franken Vastgoed) voor het vroegere kantongerechtsgebouw aan de Brink in Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Henry Franken (hier samen met Tanja Wortel van Franken Vastgoed) voor het vroegere kantongerechtsgebouw aan de Brink in Deventer. © FOTO HISSINK

Conflict over verhuizing Deventer Speelgoedmuseum: pandeigenaar sputtert tegen

De voorgenomen verhuizing van het Deventer Speelgoedmuseum naar het vroegere kantongerechtsgebouw aan de Brink ligt steeds gecompliceerder. Eigenaar Henry Franken kibbelt met de gemeente over vergoeding van gemaakte kosten en weigert mee te werken aan een verkennend onderzoek naar alternatieve locaties.

Pandeigenaar Henry Franken heeft een conflict met de gemeente over de vergoeding van een deel van al gemaakte kosten. Het gaat om zo’n 30.000 euro, besteed aan de uitwerking van het plan om het museum in het markante pand aan het stadsplein te huisvesten.

Boven op die langer slepende kwestie weigert Franken nu medewerking aan verkennend onderzoek naar een nieuwe locatie van het museum. Het vroegere kantongerecht is niet de enige optie. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer