Volledig scherm
Patrick Stoffer tussen zijn met LED-lampen verlichte kweekpalen. Volgende week worden de eerste plantjes geplaatst.

Container-sla voor Deventer ouderen

DEVENTER - Voor de kerst krijgen bewoners van het Deventer zorgcentrum Humanitas sla te eten die gekweekt is in een zeecontainer op het terrein van het zorgcentrum. Een Europese primeur.

De container vol kweekbakken is een initiatief van Patrick Stoffel (28), student bij Saxion Facility Management en een van de zes jonge bewoners van Humanitas. In ruil voor hun kamer leveren de jongeren elke week vrijwilligerswerk bij de oudere bewoners van het huis. ,,Nu geven ze me zelfs de gelegenheid om hier te gaan ondernemen. Heel tof''.

Sla
De kweekcontainer van Stoffel is een Europese primeur, in de Verenigde Staten draaien 150 groente-containers van het Amerikaanse bedrijf Freight Farms. De jonge Deventenaar kwam de container op het spoor tijdens een studie-opdracht. Maandag komen de eerste sla-plantjes in de kweekbakken, die in vijf weken uitgroeien tot flinke kroppen.

Stoffel denkt straks vijfhonderd kroppen sla of andere groenten te kunnen leveren. Naast Humanitas gaat hij nu ook op zoek naar andere afnemers.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer