Schuifelen door de drukte in Diepenveen op Koningsdag is er dit jaar niet bij.  Het evenement is afgelast in verband met de coronacrisis.
Volledig scherm
Schuifelen door de drukte in Diepenveen op Koningsdag is er dit jaar niet bij. Het evenement is afgelast in verband met de coronacrisis. © Ronny te Wechel/archief

Corona: ook streep door publiekstrekker Oranjebraderie Diepenveen

De Oranjebraderie in Diepenveen, jaarlijkse traditie op Koningsdag, is afgelast in verband met het coronacrisis. De kraampjesmarkt geldt als de grootste publiekstrekker in de regio Deventer op Koningsdag.

De organisatie maakte het besluit vandaag bekend. Stichting Braderie Diepenveen verwacht niet meer dat de situatie rond corona en de beperkende maatregelen voor publieksevenementen op korte termijn verandert en heeft een streep gezet door de aanstaande editie van de Oranjebraderie. Na 35 jaar organisatie. Het vizier gaat op 2021.

Tijdens de braderie verandert het dorp in een gezellige drukte, met bezoekers van heinde en verre die afkomen op de kraampjes in de Dorpsstraat en een deel van de Oranjelaan.

Deventer binnenstad

Op Koningsdag is in de Deventer binnenstad nu ook Des Koningsfestival afgelast, dat zou plaats vinden in de binnentuin van poppodium Burgerweeshuis.

Eerder werd al bekend dat de kleedjesmarkt op Koningsdag op de Brink voor kinderen niet doorgaat. 

Over het Koningsfestival in Deventer is nog geen definitief besluit genomen. Dat bestaat uit Koningsnacht op 26 april, met artiesten als Poke en Jody Bernal op het grote podium, en Koningsdag (voorheen Undercover op de Brink). De organisatie liet eerder deze maand weten dat aflassen nog vrij kort voor het evenement kan.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer