Het echtpaar Herrewijn. De moeder van Gerard Herrewijn overleed aan de gevolgen van een coronabesmetting, binnen de muren van de woonzorginstelling Ravelijn. De twee hebben een klachtbrief gestuurd naar de Ravelijn waarin ze hun verontrustheid uitspreken. De foto is op afstand genomen met een zoomlens, om zo besmetting te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het echtpaar Herrewijn. De moeder van Gerard Herrewijn overleed aan de gevolgen van een coronabesmetting, binnen de muren van de woonzorginstelling Ravelijn. De twee hebben een klachtbrief gestuurd naar de Ravelijn waarin ze hun verontrustheid uitspreken. De foto is op afstand genomen met een zoomlens, om zo besmetting te voorkomen. © FOTO HISSINK

Corona slaat hard toe op etage Deventer verzorgingstehuis voor dementerenden: 6 van 13 bewoners overleden

Het coronavirus slaat hard toe op woonzorginstelling Ravelijn in Deventer. Op een etage voor dementerende ouderen met dertien bewoners overleden er zes in korte tijd. Bij twee van hen was corona vastgesteld, meerdere van de andere vier hadden corona-verschijnselen. 

Dat bevestigt Jan Griepink, lid van de raad van Bestuur van Carinova, de zorginstelling waaronder Ravelijn valt. Op de woonlaag voor dementerende ouderen waar de besmette patiënten woonden, zijn van de dertien bewoners er in de afgelopen weken zes overleden. Niet iedereen daarvan is getest. 

Onder de overledenen is ook de moeder van Gerard Herrewijn (71). Zij overleed op 23 maart aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus. Hij en zijn vrouw Marijke (67) maken zich grote zorgen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer