In 2020 voerde het St Jansdalziekenhuis in Harderwijk al campagne tegen toenemende agressie. Sindsdien is dat echter alleen nog maar toegenomen.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2020 voerde het St Jansdalziekenhuis in Harderwijk al campagne tegen toenemende agressie. Sindsdien is dat echter alleen nog maar toegenomen. © Ruben Schipper / St Jansdal

Corona verdwijnt, maar agressie neemt toe in ziekenhui­zen: ‘Dit baart ons grote zorgen’

Scheldpartijen, bedreigingen en soms zelfs fysiek geweld: het was tijdens de coronapandemie in de Nederlandse ziekenhuizen aan de orde van de dag. Je zou verwachten dat – nu het virus uitgewoekerd lijkt – de rust is teruggekeerd. Nou, nee dus. In de meeste ziekenhuizen in de regio nam de agressie dit jaar juist toe. Hoe kan dat?

15 reacties

 • B Zieleman

  2 maanden geleden
  Platspuiten, mits mogelijk. De hulpverleners kunnen dan fatsoenlijk hun werk doen. Daarvoor doen ze dat werk ook, maar het wordt tegenwoordig wel verkl##t zo. Je kunt zeggen: gooi ze maar op straat als ze zo agressief zijn of laat ze een maand meelopen of wat dan ook, maar dan krijg je weer het kat- en muisspelletje, wie is de schuldige als ze niét geholpen worden. Hulpverleners kunnen- en mogen zich niet eens verdedigen, bepaalden lachen hun gewoon uit, ze hebben geen respect meer...
 • Herman Rottink

  2 maanden geleden
  Roy Wesselink.. de bijbel, koran of thora geven binnen die geloofsgemeenschappen al zoveel strijd en discussie. Kijk alleen al naar Nederland met al haar onderling alwijkende visies op de bijbel. In uw ogen socialer? Kijk wat er in Afghanistan en die regio's gebeurd. Als dat naastenliefde is, bedank ik daarvoor. Gandhi had gelijk... God heeft geen religie. Het is een twijfelachtige uitvinding van de mens.
 • Erik Biesemaat

  2 maanden geleden
  @ Roy Wesselink, als overtuigd atheïst heb ik niks met de bijbel. Toch weet ik zeker dat ik stukken socialer, vreedzamer en empathischer leef dan menigeen die op zondag ter kerke gaat. Helemaal eens dan ook met Elly en Herman.
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  Als iedereen volgens Bijbel of Koran of Thora zou leven , zou het leven stukken socialer zijn, heb je naasten lief, niet mogen doden etc. Het zijn de slechte mensen die arme mensen misbruiken onder het mom voor God en stoken tegen andere religies . Veel Nederlanders zijn gefrustreerd door de overheid en dat komt er soms uit op verkeerde momenten
 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  De tijd van de Wappies en Woke heeft ons niets goeds gebracht. Overal maar op tegen zijn en dit met meestal verbaal geweld laten weten en anderen opdringen. En dat vaak onder het mom van: Vrije meningsuiting en recht van demonstreren. Dit recht wordt echter te vaak geschonden en misbruikt. Er is een beweging bezig om ons allen tegen elke vorm van overheidssturing en daarbij horende (spel)regels op te zetten. We hebben echter regels/wetten en gedragsnormen nodig om sociaal te kunnen zijn.

In samenwerking met indebuurt Deventer