Corteo moet spelers GA Eagles hart onder de riem steken voor thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch

VideoVoorafgaand aan de play-off-wedstrijd GA Eagles- FC Den Bosch trok deze zondagochtend een corteo door de stad. Corteo? Ja, dit begrip is overgewaaid uit Italië: een stoet supporters maakt al zingend een mars naar het stadion, waarbij in de voorste geledingen meestal een grote spandoek mee wordt gevoerd. Bedoeling  vandaaag: het elftal van GA Eagles nog een extra boost te geven voor de belangrijke wedstrijd vanmiddag tegen de Brabanders.

Aan de corteo deden enkele honderden supporters van de Deventer eerstedivisionist mee. 

De Hel van Deventer

Het gezelschap verzamelde zich rond tien uur op de Brink en liep daarna via het centrum en de Veenweg naar de Vetkampstraat, waar volgens menig supporter voor de tegenstanders van de Eagles de Hel van Deventer wacht.  De wedstrijd van vandaag is naar verwachting zo goed als uitverkocht en dat betekent dat het stadion gevuld is met  meer dan 9000 mensen.

Vier wedstrijden

De wedstrijd tegen FC Den Bosch begint om 12.15 uur. Het is de eerste in mogelijk vier wedstrijden die moeten leiden naar een plek in de walhalla van  het Nederlandse voetbal: de eredivisie. Maar dan moet de Deventer ploeg zich eerst in twee wedstrijden (komende woensdag om 18.30 uur begint de returnwedstrijd in Den Bosch) ontdoen van de Bosschenaren.

Finale

 Pas als dat gebeurd is, wacht de echte finale. Dan zal ‘Kowet’ het op moeten nemen tegen de winnaar van de  tweeluik tussen RKC Waalwijk en Excelsior.  De finalewedstrijden staan gepland voor zaterdag 25 mei en dinsdag 28 mei.  Het is nu nog niet duidelijk wie er dan eerst thuis of uit speelt.  Als Excelsior de tegenstander zou worden, speelt GA Eagles eerst thuis op 25 mei en als de Waalwijkers tot de finale doordringen is er eerst een uitwedstrijd en op 28 mei de thuiswedstrijd in De Adelaarshorst.

De stoet met GAE-aanhangers bij de start van de corteo.  Er werd gezongen, gescandeerd en er steeg rode en gele rook op: de clubkleuren van de Deventer ploeg.
Volledig scherm
De stoet met GAE-aanhangers bij de start van de corteo. Er werd gezongen, gescandeerd en er steeg rode en gele rook op: de clubkleuren van de Deventer ploeg. © Foto Jan Witting
  1. Buiten-skatebaan Deventer komt er eindelijk, pas een jaar of vijf na de vraag: ‘maar de liefhebbers zijn er nog!’
    PREMIUM

    Bui­ten-skatebaan Deventer komt er eindelijk, pas een jaar of vijf na de vraag: ‘maar de liefheb­bers zijn er nog!’

    Zo’n vijf jaar nadat een groep skateboarders erom vroeg, krijgt Deventer zijn eigen skatebaan in de open lucht. Die moet er over twee jaar liggen, bij het ziekenhuis. De gemeente had wel ‘wat pepers in de reet’ mogen hebben, zeggen de liefhebbers. Maar de bedenkers van toen zijn er over twee jaar nog steeds, denkt de Deventer skatescene. ,,Er zijn skaters van 50 jaar, we zijn een blijvertje geworden.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer