Rike Beekman heeft haar eigen atelier in het oude Geertruidenziekenhuis. De Deventer tassenontwerpster moet nu op zoek naar nieuwe plek om te werken.
Volledig scherm
PREMIUM
Rike Beekman heeft haar eigen atelier in het oude Geertruidenziekenhuis. De Deventer tassenontwerpster moet nu op zoek naar nieuwe plek om te werken. © Kevin Hagens

Creatievelingen in Geertruidentuin moeten op zoek naar nieuwe broedplek

Aan de buitenkant zie je het er niet aan af maar het oude Geertruidenziekenhuis in Deventer is een broedplaats voor kleine ondernemingen. In het monumentale gebouw in het Rollecatekwartier zijn tientallen creatieve zelfstandigen gehuisvest. Ze moeten op zoek naar een nieuw onderkomen nu de gemeente groen licht heeft gegeven voor woningbouw.

Voor de 38-jarige Sonja van Boheemen is het oude Geertruidenziekenhuis in Deventer bekend terrein. Als tiener verdiende ze een paar zakcenten bij met het schoonmaken van het oude hospitaal. Nu heeft de Deventerse er haar eigen yoga-studio, op de verdieping aan de Fesevurstraat. ,,In dit gebouw zat het zusterhuis. Ik heb er vroeger heel wat schoongemaakt’’, vertelt Van Boheemen terwijl ze haar werkruimte laat zien. Naast haar heeft beeldend kunstenaar Susanne Sørensen een atelier. De tussendeur staat gewoon open. ,,Dat is ook zo leuk hier, we hebben heel veel aan elkaar als kleine ondernemers. Alleen is ook maar alleen. Nu sparren we samen over zaken en werken we ook samen. Susanne en ik organiseren workshops.’’

  1. Schapen van Deventer Schaapskudde onthoofd en geslacht in Wilp
    PREMIUM
    VIDEO

    Schapen van Deventer Schaapskud­de onthoofd en geslacht in Wilp

    Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de regio op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer