Volledig scherm

Criminelen Utrecht slaan toe in Deventer parkeergarages

DEVENTER - De politie verdenkt een groepje jonge criminelen uit Utrecht van een golf autokraken in de garages in de Deventer binnenstad. Volgens bronnen binnen de politie zijn de jonge Utrechtenaren in beeld voor tientallen diefstallen uit auto's geparkeerd in de garages rond de Singel, met name de centrumgarage achter de Hema.

Het viel op dat telkens dezelfde kentekens op de videocamera in beeld kwamen nadat er een inbraak was geweest. Een aantal van de vermeende criminelen werd na een bezoek aan de centrumgarage staande aangehouden, maar had op dat moment geen gestolen waar of inbrekerswerktuig bij zich. De politie surveilleert extra bij de garages.

De groep is medeverantwoordelijk voor een forse stijging van het aantal autokraken in 2016. In heel 2015 waren er 301 auto-inbraken. Tot en met augustus dit jaar was het al 288 keer raak in de stad.
Volgens de politie geldt voor bezoekers van garages in de stad (maar eigenlijk voor alle parkeerders) het aloude credo: 'Op slot, buit eruit'. Dat helpt niet altijd, want vaak werken de dieven op bestelling.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer