Crowdfunding voor nieuw zonnepark in Deventer: ‘Als het aan ons ligt komen er achthonderd panelen’

met videoWat te doen met die loze stukken grond langs het spoor? Ook in Deventer zijn er plekken die geen concrete bestemming hebben. Honny de Gucht en Sabien Bouwmeester hebben daar een oplossing voor en gaan een stuk grond van tientallen meters breed achter het Aventus herontwikkelen: er komt een zonnepark. ,,Het is loos gebied, dan kun je er beter iets goeds mee doen”, zegt het tweetal.

4 reacties

 • Bram Chaudron

  2 maanden geleden
  Juist op deze stukken grond inzetten op groen. Een prima keuze tegen de opwarming. J Op daken en locaties buiten ons zicht zonnepanelen, maar laat de energiemaatschappijen eerst maar eens zorgen dat ons stroomnet dit allemaal kan verwerken. Te vaak blijken goede intenties helemaal niet uitvoerbaar, omdat het net dit niet aan kan. Ik vind dit in ieder geval geen goed plan. Ben het met Marit eens. Kies voor gras, bloemen, bijen en vlinders.
 • Marit van der luit

  2 maanden geleden
  Gras, bloemen, bijen en vlinders. Die moeten wijken dan. Zonnepanelen kunnen ook op de daken van bedrijven. Geen gezicht die dingen op de grond.
 • Mao Manna

  2 maanden geleden
  Zonnepanelen enkel als doel, vind ik geen goed ruimtegebruik, zeker niet in een stedelijk gebied. Als de energiebehoefte zo is, maak dan de ruimte multifunctioneel. Het artikel noemt zelf al parkeergelegenheid. Plaats die panelen dan als dak, zodat de autos eronder kunnen staan. gelijk soort van beschermd, autos uit het zicht, oplaadpunten en zonnestroom.
 • dick Bouwmeester

  2 maanden geleden
  Ik heb meegedaan met de campagne van het zonnepark Spoorzon Deventer, omdat ik het mooi vind dat een leegstaand gebied omgetoverd wordt tot een functionele en duurzame energievoorziening. Er is inmiddels 50% binnen en de initiatiefnemers zoeken nog wat (particuliere) investeerders die met een klein of een wat groter bedrag mee willen doen!

In samenwerking met indebuurt Deventer