Ilse Schoolkate. ,,Ik wil de gasten alleen maar in de watten leggen.''
Volledig scherm
PREMIUM
Ilse Schoolkate. ,,Ik wil de gasten alleen maar in de watten leggen.'' © FOTO HISSINK

Culinaire aanschuiftafel van Ilse smaakt naar meer

Ilse Schoolkate uit Holten bedacht De Aanschuiftafel. De jonge gastronoom en sommelier kookt op locatie bij de mensen thuis de sterren van de hemel. ,,Ik leg ze van top tot teen culinair in de watten.''

Geen zin in een avondje restaurant maar wél culinair willen genieten? Met bijvoorbeeld die dikke Bordeaux uit 1995. Gewoon afkomstig uit eigen kelder. Of andere pareltjes door Ilse zelf meegenomen. ,,Maar die wijnkelders zijn soms schatkamers. Veel mensen hebben geen idee wat ze aan flessen hebben liggen'', weet Ilse Schoolkate als ze een privékelder induikt. ,,Dan is dit wel een mooie gelegenheid om ze eens te openen en er een heerlijk gegrild stukje vlees bij te eten. Alles is mogelijk.''

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer