Volledig scherm
Frisian theatre group Tyater performs a scene from the street opera 'The Ice Queen' during the opening of annual cultural festival Oerol on the northern island of Terschelling. © EPA

Cultureel festival Oeverloos lijkt op een kleinschalig Oerol

Kleinschalige, avontuurlijke voorstellingen die in het IJssellandschap passen. Dat is de insteek van het gloednieuwe cultureel festival Oeverloos, dat op 17, 18 en 19 augustus wordt gehouden tussen de landgoederen Nieuw Rande (Diepenveen), Keizersrande (Deventer) en De Haere (Olst).

Oeverloos lijkt wel een beetje op Oerol, het bekende festival op Terschelling, maar is een stuk kleinschaliger. Niet vreemd, want het wordt voor het eerst gehouden.

Voor het muzikale avondprogramma (21.30-24.00 uur) zijn bekende artiesten geboekt: Fratsen, de band van André Manuel (18 augustus), de country noirband Smutfish uit Den Haag (19 augustus) en Zea, het soloproject van Arnold de Boer, zanger van The Ex (17 augustus).

Luchtacrobate

Er zijn verder optredens te zien van onder anderen luchtacrobate Jana Korb uit Berlijn en mezzo-sopraan Inga Schneider. De Deventenaren Martin Knaapen (dichter) en Jeroen Diepenmaat (geluidskunstenaar) gaan een experimentele samenwerking aan. Veronika Simonett, van origine Zwitserse maar woonachtig in Deventer, brengt het publiek de beginselen van het oerjodelen bij. Het dagprogramma is telkens hetzelfde en duurt van 14.00 tot 21.00 uur. 

Alle activiteiten en voorstellingen zijn 600 tot 1.000 meter van elkaar verwijderd. Daardoor is de festivalroute zowel te wandelen als te fietsen.

Voor nadere informatie: Oeverloosdeventer.nl

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer