De open keuken van de luxe taartjeszaak aan de Vleeshouwerstraat in Deventer
Volledig scherm
PREMIUM
De open keuken van de luxe taartjeszaak aan de Vleeshouwerstraat in Deventer © Cynthia van der Giessen

Cynthia uit Deventer zet alles op alles om opening van haar luxe patisserie Rubia mogelijk te maken

Tape op de mooie nieuwe vloer voor de anderhalve meter afstand. Gezellige tafeltjes en stoelen staan opgesteld maar fijnproevers schuiven straks niet aan. De jonge onderneemster Cynthia van der Giessen (26) opent in Deventer haar patisserie tijdens de coronacrisis en dat gaat anders dan gepland.

Ze is al maanden in de weer om haar eigen droom, patisserie Rubia waar te maken. Een luxe taartjeswinkel met eetgelegenheid en open keuken waarin de patissier de mooiste kunstwerkjes maakt en zelfgemaakte exclusieve bonbons en verfijnd luxe Frans gebak lonkend liggen te wachten in de Italiaanse vitrine tot de liefhebber ze uitkiest. Dat beeld ziet er vanwege de coronacrisis nu opeens heel anders uit.

Optimistisch

Toch telt Cynthia van der Giessen optimistisch de uren af tot aan de opening van haar zaak. Want zoals het er nu voor staat mogen de deuren van de luxe patisserie begin april gewoon open. Weliswaar met de nodige aanpassingen en veiligheidsmaatregelen, maar de startende onderneemster volgt het plan dat ze voor ogen heeft. ,,Ik heb eigenlijk geen andere keus om open te gaan. De vaste lasten lopen immers door.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer