Volledig scherm
Ron König. © Provincie Overijssel

D66'er Ron König waarnemend burgemeester in Deventer

Ron König (D66) is de nieuwe waarnemend burgemeester van Deventer. De Overijsselse Commissaris van de Koning Boele Staal zal hem binnenkort beëdigen

Hij begint op 11 juli met zijn werk in Deventer. De burgemeestersfunctie is vacant vanwege het vertrek van huidig burgemeester Andries Heidema. 

König (1964, Doesburg) was voor D66 de afgelopen jaren wethouder in Arnhem. Daarvoor was hij wethouder in Rheden. Hij zal de functie van waarnemend burgemeester naar verwachting tot begin 2019 invullen. Na de zomer start de procedure om tot een nieuwe burgemeester te komen in Deventer.

Staal en Ron König kennen elkaar niet alleen als partijgenoten bij D66. De huidige Commissaris van de Koning in Overijssel werkte in Arnhem tussen oktober 2016 en september 2017 als waarnemend burgemeester. König had in die periode als wethouder onder meer economie, duurzaamheid en onderwijs in zijn portefeuille in Arnhem. 

  1. Eis: 32 maanden voor Deventenaar die in Oldenzaal door het lint ging

    Eis: 32 maanden voor Devente­naar die in Oldenzaal door het lint ging

    Op 25 maart dit jaar komt er rond een uur of negen in de avond een paniektelefoontje binnen bij de 112-alarmcentrale. Terwijl er op de achtergrond huilende kinderen te horen zijn en er een ruit kapot wordt geslagen, hoort de centralist een vrouw uit Oldenzaal uitroepen dat haar vriend net is neergestoken door haar ex-man. “Hij is helemaal gek geworden, hij slaat nu het raam kapot, hij staat voor de deur”, roept ze.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

  • Ja, het is een echte topboom! (90%)
  • Hij kan er zeker mee door. (5%)
  • Deventer verdient een mooier exemplaar. (3%)
  • Deze boom is het aanzien niet waard. (2%)
3271 stemmen