Volledig scherm
PREMIUM
Door een zorginstelling als Klimmendaal toe te staan aan de Hunneperkade loopt de gemeente Deventer het risico dat ze moet handhaven als wordt geklaagd over geluidsoverlast door een bedrijf dat op dit bedrijventerrein gevestigd mag zijn. Daarmee zou de gemeente bedrijven in hun bedrijfsvoering belemmeren en dat is niet de bedoeling, zegt de gemeente. © FOTO HISSINK

D66 wil opheldering over conflict revalidatiecentrum Klimmendaal en gemeente Deventer

‘Met enige zorg’ heeft de raadsfractie van D66 over het huisvestingsconflict tussen de gemeente Deventer en revalidatiecentrum Klimmendaal gehoord en gelezen. Cliënten die tot eind 2018 in Deventer terecht konden, moeten voorlopig uitwijken naar Apeldoorn of Zutphen. 

Klimmendaal wilde deze maand de deuren van de nieuwe locatie aan de Hunneperkade 80 openen, maar kreeg een bouwstop opgelegd. De gemeente houdt vast aan het bestemmingsplan en stelt dat een zorginstelling op deze locatie simpelweg niet mogelijk is. 

  1. Blooper Verhulst nekt Go Ahead Eagles tegen FC Twente

    Blooper Verhulst nekt Go Ahead Eagles tegen FC Twente

    Go Ahead Eagles is er niet in geslaagd om de titelrace in de Keuken Kampioen Divisie nog een heel klein beetje spannend te maken. De Deventer ploeg leek na een magere eerste helft en een sterk tweede bedrijf hard op weg naar een punt. Maar door een enorme ketser van doelman Hobie Verhulst verloor de thuisploeg zondagmiddag in de uitverkochte Adelaarshorst met 1-2 van FC Twente, dat daarmee een voorschot heeft genomen op het kampioenschap.
  2. GroenLinks wil wegwerp- voor statiegeldbekers vervangen in Deventer

    GroenLinks wil wegwerp- voor statiegeld­be­kers vervangen in Deventer

    GroenLinks Deventer vraagt het college van Deventer om statiegeldbekers in te voeren bij evenementen, om de grote berg plastic wegwerpbekers na afloop van feestjes terug te dringen. Binnenkort start het evenementenseizoen weer en weten talloze mensen onder andere de fijne concerten, gezellige foodevenementen en sportieve evenementen weer te vinden. Dit alles heeft echter wel een keerzijde: na het evenement blijft er vaak veel plasticafval achter op pleinen of velden met nare gevolgen voor dieren, natuur en milieu .

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer