Daders ramkraak Deventer kledingzaak Auckland gefilmd

videoDe daders van de ramkraak vanmorgen vroeg in de Deventer binnenstad bij kledingzaak Auckland zijn gefilmd. De beelden zijn gemaakt door omwonenden en in bezit van de Stentor.

Herkenbaar zijn de daders niet, maar goed te zien is hoe de ramkraak in zijn werk is gegaan. Met een kleinere auto is de glazen winkelpui geramd, inclusief het rolluik ter beveiliging. De auto kwam helemaal in de winkel terecht. 

Verderop staat de vluchtauto klaar, een blauwe Audi. Daders rennen de winkel in en verlaten die met kleding in de handen. Op de beelden zijn vier personen te zien.

Klopjacht

Buurtbewoners werden uit de slaap gewekt door een flinke knal in de straat, zo zeggen zij. De daders gingen er met de Audi vandoor. Die is later in de vroege ochtend gecrasht teruggevonden vlakbij de A28, bij de afslag Lichtmis. De politie is ter plekke een grote klopjacht gestart naar de inzittende(n), die er te voet vandoor zouden zijn gegaan.

Volledig scherm
Een van de daders loopt heen en weer tussen de vluchtauto en de kledingwinkel in Deventer. © Videostill
  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer