Daders ramkraak Deventer kledingzaak Auckland gefilmd

videoDe daders van de ramkraak vanmorgen vroeg in de Deventer binnenstad bij kledingzaak Auckland zijn gefilmd. De beelden zijn gemaakt door omwonenden en in bezit van de Stentor.

Herkenbaar zijn de daders niet, maar goed te zien is hoe de ramkraak in zijn werk is gegaan. Met een kleinere auto is de glazen winkelpui geramd, inclusief het rolluik ter beveiliging. De auto kwam helemaal in de winkel terecht. 

Verderop staat de vluchtauto klaar, een blauwe Audi. Daders rennen de winkel in en verlaten die met kleding in de handen. Op de beelden zijn vier personen te zien.

Klopjacht

Buurtbewoners werden uit de slaap gewekt door een flinke knal in de straat, zo zeggen zij. De daders gingen er met de Audi vandoor. Die is later in de vroege ochtend gecrasht teruggevonden vlakbij de A28, bij de afslag Lichtmis. De politie is ter plekke een grote klopjacht gestart naar de inzittende(n), die er te voet vandoor zouden zijn gegaan.

Volledig scherm
Een van de daders loopt heen en weer tussen de vluchtauto en de kledingwinkel in Deventer. © Videostill
  1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
    PREMIUM

    Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

    In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer