Volledig scherm
PREMIUM
Het oude ziekenhuis is al lang verdwenen. In het deel dat nog overeind staat zitten tot nu toe allerlei bedrijfjes, zoals het Hiphuis. © AB HAKEBOOM

Dagbesteding Het Hiphuis vindt nieuwe plek in Elegast: buurthuis Keizerslanden kan open blijven

Dagbestedingsplek Het Hiphuis trekt in buurthuis de Elegast. De dames van het Hiphuis vinden het een win-win situatie: hun oude plek in het voormalig ziekenhuis vervalt, ze blijven in dezelfde wijk en gaan er ook nog eens qua ruimte op vooruit. In maart is de verhuizing gepland. Agnes Huidink van het Hiphuis is dolgelukkig.

Waarom gaan jullie verhuizen?

,,We waren al langer op zoek naar een nieuwe locatie. Meer ruimte vooral. Maar ook omdat we weten dat onze huidige plek eindig is. Op het ziekenhuisterrein is woningbouw gepland. Dus we wilden een gedwongen verhuizing voor zijn. Via via kwamen we op de Elegast, aan de andere kant van Keizerslanden, waar ruimte kwam.

  1. Eerste schop in de grond voor Buurtplein Okkenbroek

    Eerste schop in de grond voor Buurtplein Okkenbroek

    In Okkenbroek gaat eind maart de eerste schop in de grond van het nieuwe Buurtplein. Het voormalige schoolplein krijgt een ontdektuin met veel struiken en planten voor insecten en andere beestjes, een waterpomp, koersbalveld, jeu de boules, volleybalveld, een klimmuur en andere uitdagende toestellen. Inwoners van Okkenbroek zijn al sinds 2018 bezig om het plein van de grond te krijgen. De werkgroep heeft eerst bij buurtbewoners, kinderen, ouderen en verenigingen de wensen geïnventariseerd. Daarnaast is gekeken hoe het nieuwe plein het dorp aantrekkelijker kan maken. Hieruit is in samenwerking met Nijha, een bedrijf gespecialiseerd in beweeg- en speeltoestellen, een volgens de werkgroep ambitieus ontwerp uitgekomen. Het Buurtplein is gefinancierd door fondsen en investeerders. Nu ook de Provincie een bijdrage heeft geleverd kan heel Okkenbroek de komende maanden aan de slag.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer