Woke Women is een campagne dat mensen met een kinderwens al voor de zwangerschap bewust wil maken van eventuele risico’s of ongezonde gewoonten. Vijf ambassadeurs in Deventer, waaronder Lieke Landre, geven vanaf 28 september ruchtbaarheid aan het project met actiegerechten.
Volledig scherm
PREMIUM
Woke Women is een campagne dat mensen met een kinderwens al voor de zwangerschap bewust wil maken van eventuele risico’s of ongezonde gewoonten. Vijf ambassadeurs in Deventer, waaronder Lieke Landre, geven vanaf 28 september ruchtbaarheid aan het project met actiegerechten. © Liselotte Kolthof

Dames, wakker worden! Volgens campagne Woke Woman moet je al vóór je zwangerschap aan de bak

Wie zwanger wil worden, gooit de pilstrip in de prullenbak en ziet wel waar het schip strandt. Ondertussen wordt er nog af en toe een sigaretje gerookt of een wijntje gedronken. Maar eigenlijk moet je al vóór je zwangerschap beginnen met bijvoorbeeld het slikken van foliumzuur. Met de campagne Woke Women worden toekomstige ouders in Deventer hier door vijf ambassadeurs in de stad op gewezen.

 1. Mondkapjes verplicht op Deventer scholen: wie niet meedoet mag niet meer naar de les
  PREMIUM
  poll

  Mondkapjes verplicht op Deventer scholen: wie niet meedoet mag niet meer naar de les

  Doe je geen mondkapje op? Dan mag je niet naar school. De 4700 leerlingen van de vijf Deventer middelbare scholen van Etty Hillesum Lyceum zijn vanaf vandaag verplicht een mondkapje te dragen als ze zich bewegen door de schoolgebouwen. Wie niet meedoen riskeren in het uiterste geval dat ze niet naar de les mogen: ‘Het gaat om de veiligheid', beklemtoont Vincent Assink, voorzitter van de centrale directie.
 2. Mix van huizen en bedrijven op immens terrein van drukkerij Roto Smeets: ‘Gewilde locatie, dicht bij binnenstad’
  PREMIUM

  Mix van huizen en bedrijven op immens terrein van drukkerij Roto Smeets: ‘Gewilde locatie, dicht bij binnenstad’

  Op de plek in Deventer waar tot in 2019 bladen als Libelle en Donald Duck van de persen rolden, komen woningen en nieuwe bedrijvigheid. Met die randvoorwaarden kan de curator het tien voetbalvelden grote terrein van de failliete drukkerij Roto Smeets verkopen aan projectontwikkelaars. ,,Dicht bij de binnenstad en centraal gelegen is dit een aantrekkelijke en gewilde locatie.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Priester neergeschoten in Lyon
  Play

  Priester neergescho­ten in Lyon

 2. Eigenaresse auto Putten moest met kleindochter huis uit
  Play

  Eigenares­se auto Putten moest met kleindoch­ter huis uit

Deventer