Daniel de Brouwer excellent op alle vlakken

videoDe Daniel de Brouwerschool in Wilp is een van de 79 scholen in Nederland die het predicaat excellent heeft gekregen van het ministerie van Onderwijs. Dat op zich is al bijzonder, maar nog unieker is dat de school voor speciaal onderwijs en speciaal voortgezet onderwijs het gekregen heeft voor de gehele school, en niet voor een klein onderdeel daarvan.

Dus de loper ligt uit, en het is feest voor het team en de 220 leerlingen. ,,We hebben het predicaat al vanaf 2013‘’, zegt directeur Anneke Huiskamp. ,,Dus de nieuwe erkenning past mooi in het rijtje. We hebben het de jury wel moeilijk gemaakt. De erkenning excellent krijg je voor een onderdeel. Bijvoorbeeld dat je goed leesonderwijs geeft. Of vernieuwend bent. Maar dat willen we niet. Net zoals dat we onze schoolsoorten niet apart wilden laten beoordelen. Dat vond de jury moeilijk. Maar het is ons wel gelukt: onze school is excellent bevonden, in het geheel. Dat kan ook niet anders. We doen het met z'n allen. Dat is onze visie. Of je nu de logopedist of een docent bent. Ons profiel is Onderwijs op Maat, in de breedst mogelijke zin.”

  1. Grote twijfels over verbouwing voormalige Houtmarktschool Deventer

    Grote twijfels over verbouwing voormalige Houtmarkt­school Deventer

    Het lijkt allerminst voorspoedig te gaan met de verbouwing van de voormalige Houtmarktschool aan de voet van de Bergkerk in Deventer. Enkele kopers van nog te realiseren appartementen zijn naar de rechter gestapt omdat ze de ontwikkelaar niet vertrouwen na, volgens hen, dubieuze facturen. Onderaannemer timmerfabriek De Haan zegt in een geschil over geleverd werk aangifte te zullen doen bij de politie vanwege oplichting. Ondertussen lijkt de verbouwing van het monumentale pand vertraging op te lopen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer