Volledig scherm
PREMIUM
Het echtpaar Melenhorst van Melenhorst Antiek in Twello: ,,Onze spullen komen ook tot hun recht in een modern of gemengd interieur’’. © Ronny te Wechel

De antiekwinkel zit in zwaar weer: hoe houd je de zaak draaiende?

Antiekzaken in Nederland hebben het moeilijk. De afgelopen tien jaar sloot meer dan veertig procent de deuren, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek. Hoe gaat het in Deventer en omgeving, wat is het geheim om open te blijven? Vier strategieën.

1. Service en mee met de tijd

Marlies Melenhorst van Melenhorst Antiek in Twello, gespecialiseerd in oude klokken, somt drie factoren op die volgens haar van belang zijn: je assortiment op orde hebben (‘goede spullen verkopen zichzelf’), je onderscheiden door service en vindbaar zijn, oftewel: beschikken over een deugdelijke, actuele website. ,,Wij zitten zeker niet met de handen in het haar. We moeten hard werken, maar hebben het afgelopen jaar groei doorgemaakt. In de jaren 70 en 80 was antiek niet aan te slepen. Wie in die tijd blijft hangen, komt nu op de koffie. Onze spullen komen ook tot hun recht in een modern of gemengd interieur. Wij zitten in het middensegment en doen aan klantenbinding door onder meer drie jaar garantie op onze klokken te geven.’’

  1. De mannen van The Lemon Tree in Deventer koken zichzelf in de kijker van sterrenkokend Nederland
    PREMIUM
    Video

    De mannen van The Lemon Tree in Deventer koken zichzelf in de kijker van sterrenko­kend Nederland

    Restaurant The Lemon Tree van Valentijn Bergers ging op Valentijnsdag open. Vernieuwend, anders, verrassend, moest het zijn. Tegen de stroom in opende de Deventenaar in ‘zijn stadje’ een restaurant dat in de buurt komt van zijn droom. Zeven maanden later bestormt het restaurant de hitlijsten en wordt deze maandagavond derde in de strijd van The Fork, waarbij de Michelinsterrenkoks van Nederland nieuw geopende restaurants nomineren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer