Volledig scherm
Rhandy Bishop voor het horecapand. © Gerard Vrakking

'De Boemel' weer open, nachtleven
op Brink krijgt impuls

Een flinke impuls voor het Deventer uitgaansleven: het voormalige café De Boemel gaat weer open. Onder een nieuwe naam.

In Deventer kun je leuk terrassen en borrelen maar als je daarna als 21-plusser nog even wil feesten, kun je in de stad niet goed terecht. Dat hoor je vaak, zeker sinds eind 2015 Café de Boemel sloot. Binnenkort krijgt Deventer een echte uitgaansgelegenheid terug.

Huurcontract

Eind juli opent op de hoek van de Brink opnieuw een horecazaak in het voormalige pand van de Boemel. De vergunningen moeten nog wel worden verleend. Eigenaar van de nieuwe horecazaak is Deventenaar Rhandy Bishop; hij tekent volgende week het huurcontract bij bierbrouwer Heineken.

Pandeigenaar Karel Lassche heeft het pand na de sluiting van de Boemel in oktober 2015, volledig gestript en geïsoleerd. Dat was nodig, want de Boemel veroorzaakte geluidsoverlast: het pand voldeed niet aan de gestelde geluidsnormen. "Linksom of rechtsom moest er dus wat gebeuren", zegt Marc Boone, directeur van de horeca-vastgoedbeheerbedrijf van Karel Lassche. Sinds enkele maanden is het pand klaar om opnieuw te worden gebruikt.

Financiering

En al die tijd was Bishop achter de schermen bezig met plannen voor zijn eigen zaak. "Ik heb een ondernemingsplan geschreven en de financiering geregeld", zegt Bishop. Dat geld heeft hij nodig om te kunnen investeren in een café-inventaris, want het pand wordt volledig casco aan hem opgeleverd.

Bishop wil meer zijn dan alleen een nachthoreca. Zijn café moet zeven dagen in de week opengaan, en dan elke dag van het begin van de middag tot in ieder geval één uur 's nachts zijn geopend. "De bedoeling is borrelen én uitgaan te bieden. Met goede wijnen, speciaalbieren, whiskey's en cocktails. In het weekend gaat dan vanaf een uur of elf de muziek harder en gaan we door tot een uur of vijf.''

Bekende in horeca

De 27-jarige Bishop is geen onbekende in het  Deventer horecawezen. Hij begon als middelbare scholier bij Talamini en werkte daarna bij onder meer Fred&Douwe en - recentelijker - café Samen. Ook was hij bedrijfsleider van De Boemel toen dat in oktober 2015 failliet ging onder uitbater Martijn Gerretsen. Die heeft met de Tijd nog wel een van de populairste nachtzaken van de stad.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer