Volledig scherm
De Dijk-frontman Huub van der Lubbe. ANP

De Dijk komt opnieuw naar Lebuïnuskerk

DEVENTER - Twee keer gaf De Dijk vorig jaar een uitverkocht concert in de Lebuïnuskerk. De optredens bevielen de bekende Nederlandse band zo goed, dat hij in september terugkomt naar Deventer voor wederom een optreden in de kerk.

De Dijk staat op 20 september in de Lebuïnuskerk. De kaartverkoop is vanochtend begonnen. Het concert wordt georganiseerd door het Burgerweeshuis.

Het Deventer poppodium is blij dat het opnieuw gelukt is om de Dijk, bekend van hits als Bloedend hart en Als ze er niet is, opnieuw naar Deventer te halen. Vorig jaar twijfelde de band rond zanger Huub van de Lubbe nog of een eeuwenoude kerk wel een juiste omgeving was voor de concerten, naar afloop waren de bandleden echter zo te spreken over de sfeer dat ze aangaven graag nog eens te willen terugkomen. ,,De Dijk was heel enthousiast en wij niet minder. Heel mooi dat het zo snel is gelukt om opnieuw een concert met de topband in de Lebuïnus te organiseren'', zegt Marjolein de Vliegher, programmeur bij het Burgerweeshuis.

Het poppodium ziet de Lebuïnuskerk, waar veel meer bezoekers concerten kunnen bijwonen, als de perfecte locatie om artiesten naar Deventer te halen die normaal 'te groot' zijn voor de concertzaal van het Burgerweeshuis aan de Bagijnenstraat.

www.burgerweeshuis.nl

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer